2.5
2.5
The Pope's Exorcist
Ett porträtt av verklighetens fader Gabriele Amorth, en präst som agerade som chefsexorcist i Vatikanen och som utförde mer än 100.000 exorcismer under sin livstid.

Originaltitel | The Pope's Exorcist |
Alternativ titel | The Popes Exorcist |
Regissör | Julius Avery |
Manus | Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos |
Genre | Drama, Thriller, Skräck |
Skådespelare | Russell Crowe, Ralph Ineson (röst), Franco Nero, Alex Essoe, Paloma Bloyd, Daniel Zovatto, Laurel Marsden, Peter DeSouza-Feighoney, River Hawkins, Pablo Raybould, Tom Bonington, Cornell John, Derek Carroll |
2.5. Halvdan. Sände bitvis rysningar över armarna och jag gillade Crowes karaktär, men slutet tar vad som känns som en timme och inte mycket nytt för oss som sett en del skräck. Märkligt att Exorcisten fattade redan 50 år tidigare att man bör binda fast en besatt person, men inte här. Apropå Exorcisten så är detta i princip en sämre version med en touch av Castle Freak. Märkligt också att en 30-årig skådis (mamman) har en dotter på 20-21 (som Den skådisen var ifjol) - en rätt märklig grej som gärna fått förklaras. Fin bonus med Franco Nero.
Nja. Snygg och lite underhållande men inte mycket mer.
Svag trea. Var underhållande men hade ett väldigt trist slut. Ungen var verkligen inte läskig heller.
Satan är, öh, väldigt lättlurad.