Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

The Prisoner or: How I Planned to Kill Tony Blair


Dokumentär om den irakiske journalisten Yunis Khatayer Abbas som i september 2003 tillfångatogs av amerikanska styrkor tillsammans med sina båda bröder. Han misstänktes för att ha planerat att mörda premiärminister Tony Blair och sattes därför i Abu Ghraibfängelset i nio månader innan säkerhetstjänsten till slut insåg sitt misstag.


Originaltitel The Prisoner or: How I Planned to Kill Tony Blair
Regissör Michael Tucker, Petra Epperlein
Manus Michael Tucker
Genre Kortfilm, 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9
Filmnummer 51156

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

knudwig
2008-08-12
Så tragiskt att det nästan blir komiskt. Nästan en surrealistisk känsla. Hade man gjort en spelfilm av hans historia hade man tyckt den var orealistisk och hopdiktad. Välgjord dessutom.
SalotSar
2008-02-02
Men den är förbannat snyggt gjord! Att delvis lyfta fram det som en serie bidrar till just det absurda i sammanhanget, det kan inte vara på riktigt. Jo, tyvärr är det vardag för så många irakier.
SalotSar
2008-02-02
...inse att det inte handlar om brist på hjärta utan ekonomiska intressen och säkerhetställande av makt för ett fåtal och skapandet av lydnad och auktoritära system för massan. De har redan sina vänner - inlåsta i kassavalven. Men visst är det upprörande.
Dagisfarbror
2007-07-23
Alltså, jag gråter efter att ha sett denna, hur fan kan man få behandla nån så här? Allt som skiljer oss alla är avstånd o juh längre bort folk bor desto mer hatar man dem. Tänk om alla kunde vakna upp varje dag med ett behov att skaffa nya vänner o inte fiender...