The Punk Rock Movie

Dokumentär om punkrockscenen i London 1978.

Originaltitel The Punk Rock Movie
Alternativ titel The Punk Rock Movie from England
Regissör Don Letts
Genre Dokumentär, 70-tal

GroundhogDave
2018-03-29
10 st band fångade i grovkorniga scenerier & ruttet ljud men med vissa av framförandena märkvärdigt väl synkade med pålagd studioversion av låten. Historiskt autentiskt helt ok... vad vi får är råa liveframträdanden och lite turnebackstage utan övrig efterhandskonstruktion. Min version av "The Punk Rock Movie" innehåller även en intervju med en som vanligt genomskådande & skärpt Rotten/Lydon i Australien fr -83, som enbart denna känns värd tittningen.
Cramped
2014-11-12
Något av ett kulturarv givetvis, men rakt igenom skitkul och är den inte.
AlbinWesley
2013-02-28
Det går rakt in i hjärtat då det var den här grejen som fick mig att älska musik som tonåring. Att Generation X får skapligt mycket utrymme är kul för de var (och är) mina favoriter. Synd dock att ljudet är på alla sätt undermåligt. Gillar det filmen representerar, den speglar tydligt en tidsepok inom musikhistorien.

2010-05-01
Siouxsie Sioux, det var längesedan jag lyssnade på henne :)
peterclash
2008-03-23
Bra musik men noll genomtänkt, knappt en film, lite scenbilder och lite bakomscener bara. Men det är väl punk. Trista bilder men ändå en skön känsla av att Letts fångade punken i sitt esse eller så var den kanske redan död -78.
Medin
2007-09-09
Kasst ljud förstås, men musiken och artisterna är fortfarande grymma!