Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Efter lugnet


En ung tjej hoppar av juristutbildningen i början av 70-talet för att flytta med sin pojkvän till ett jobb på en anstalt för kriminella och missanpassade ungdomar, långt ute i den isländska ödemarken. De idealistiska studenterna blir snabbt populära med sin antiauktoritära ledarstil, men den visar sig bara fungera till en viss gräns. Snart färdas både ledare och ungdomar med expressfart mot katastrofen.


Originaltitel Veðramót
Alternativ titel The Quiet Storm
Regissör Guðný Halldórsdóttir
Manus Guðný Halldórsdóttir
Genre 2000-tal, Drama
Skådespelare Tinna Hrafnsdóttir, Hilmir Snær Guðnason, Hera Hilmar, Atli Rafn Sigurðsson, Jörundur Ragnarsson, Gunnur Martinsdóttir Schlüter, Baltasar Breki Baltasarsson, Arnmundur Ernst Björnsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 64
Filmnummer 59084

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2010-06-28
Visade några idealistiska, vänstervridna haschrökande ungdomar som i sin barnslighet tog lite lätt på sin uppgift. Men det visades också en djupare vinkling av det hela till slut. Sedan är Islands landskap så fascinerande att se, tillika deras filmer.
kennert
2010-06-13
Kanske lite rörig här och där.
ledsenpirat
2010-06-08
Brunaktigt ljus, roliga karaktärer, engagerande handling. Tillsammans möter barnens ö.
KyLLo
2010-06-08
Sjuk och mycket tragikomisk.
Yxtar
2010-06-08
Vissa karaktärer och scener kändes som om nåt som Varanteatern skulle kunna komma på. I det stora hela gillar jag dock stämningen i filmen. Det finns dock en del logiska luckor, tex hur det kommer sig att föreståndarna på en ungdomsvårdsanstalt inte vet varför ungdomarna är där.
resegaranti
2010-06-08
Det är omöjligt att säga att det här är speciellt trovärdigt, men fan vad jag älskar sånnahär bisarra humorspäckade draman med osannolikt galna problematiska karaktärer, hissnande handling och bitter eftersmak. Kunde ha varit lite mer nertonad på alla fronter helt klart. Påminner en del om Anders Thomas Jensens skapelser, men når inte upp till samma nivå. Absolut inget för den som tycker att man skall behandla hemska händelser och livsbetingelser med största allvar jämt.
HerrFågelsaft
2010-06-08
Landskapet är tjusigt och sjuttiotalsscenografin lyckad. I övrigt är filmen dock rätt trög även om den glimtar till ibland.