Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

The Reader


Filmen utspelar sig i Tyskland efter andra världskriget där en man får reda på en obehaglig sanning om en kvinna han länge varit förälskad i.


Originaltitel The Reader
Regissör Stephen Daldry
Manus David Hare
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Ralph Fiennes, Kate Winslet, Lena Olin, Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Karoline Herfurth, David Kross, Burghart Klaussner, Hannah Herzsprung
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6307
Filmnummer 67596

Recensioner

Skapad 2019-11-17 av AddeColciago
The Reader börjar i 50-talets Tyskland och följer den femtonåriga Michael Berg, som av en slump hamnar i den betydligt äldre Hanna Schmitz lägenhet. Kärlek uppstår mellan de två och de börjar...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2017-09-13
Som vanligt mycket naket när Kate Winslet är med, men filmen är klart sevärd även om jag tycker filmen innehåller lite väl mycket av en ung tonårspojkes våta drömmar.
Johjt
2016-12-18
Mycket bra helt enkelt! Omän dyster och mörk.. Men sevärd!
RustyFilm
2016-12-08
Det här är en snygg, gripande och mycket "hudnära" filmatisering av Bernard Schlinks komplexa roman, Högläsaren. Trots att Kate Winslet fick en Oscar för sin huvudroll som Hanna så skulle jag vilja se det här med tyska skådespelare (på tyska). Det handlar ju om den tyska skulden och skammen efter förintelsen. En tysk produktion skulle troligen bli trovärdigare.
Stygga-Vargen
2016-10-24
Riktigt bra! En av de bättre filmerna Kate Winslet medverkat i!
HansMoleman
2016-03-05
Trots att det är det gamla stuket med engelsktalande tyskar, är det en fantastisk bra film. Kate Winslet vann en välförtjänt Oscar. Tycker dock att filmen kunnat slutat tidigare. Blev lite utdraget på slutet. Stark fyra.
Albion
2015-11-26
Till att börja med så är det en modig roll av Kate Winslet. Filmen är länge riktigt sevärd och stark men drivet försvinner efter hand någon gång efter rättegången och tappar lite mot slutet. Jag tycker ändå att filmen fångar den moraliska kamp och dubbla lojaliteter som Fiennes utkämpar. Slutbetyg får bli en svag 4;a, dvs 4-
annihilat0r
2015-08-20
"The Reader" är definitionen av ett drama. Och det är dessutom ett kvalitativt sådant. Men upplevelsen gick inte spikrakt genom benmärgen min. Trots det, finstämd och absolut värd sitt högtidliga rykte.
Florian1978
2015-06-15
Första timmen var extremt långsam, men filmen lyfte sig helt klart under andra timmen, när de moraliska frågorna diskuteras. Manuset har tyvärr några svagheter och karaktärernas beslut förklaras inte alltid. Winslet gör en lysande insats. Med andra ord: filmen lämnar ett väldigt blandat intryck, därför en 3:a.
emmacecilia
2015-02-20
Jag grät mig igenom det här och det får väl räknas som ett gott betyg. Intressant och känslosamt, dock väl naket... Jag är glad att jag såg den ensam. Winslet var grym som alltid.
Krille80
2015-01-05
Filmens första 40-50 minuter fångade mig och jag är intresserad och fascinerad. Därefter hamnar vi i en rättsal och jag inser att jag tappar mer och mer intresse för filmen och till slut är jag inte det minsta fascinerad eller intresserad av något som berättas. Hade det inte varit för Winslet och Kross fina och stämningsfulla prestationer i skådespelet så hade jag inte ens gett denna film godkänt men då skådespelet är så bra som det är så lyfter det betyget. 3-
Visa äldre kommentarer »