2.5
2.5
The Reef
En fritidsbåt sjunker i vattnen utanför Sydney. De överlevande kämpar för sitt liv med en vithaj som jagar dem i vattnet.

Originaltitel | The Reef |
Regissör | Andrew Traucki |
Manus | Andrew Traucki |
Genre | Skräck, Drama, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Adrienne Pickering, Zoe Naylor, Gyton Grantley, Damian Walshe-Howling, Kieran Darcy-Smith |
Lågbudget hajfilm, men de verkar inse sina begränsningar och skapar lite spänning ändå. Får duga.
Glimmar till med lite spänning då och då, men det blir såväl tjatigt som långrandigt i längden. På sin höjd en okej film. (6+/15)
En helt ok. hajfilm som faktiskt lyckas ganska bra med att skapa spänning.
Jag skulle nog kunna säga att detta är den näst bästa hajfilmen i historien. Oerhört effektiv skrämseltaktik.
Inga CGI-hajar vilket den får ett plus för men slutet var en besvikelse och jag brydde mig inte direkt så där om karaktärerna.
[rek. 3] Mycket imponerande!! Strukturen i berättelsen är enkel, men berättas mycket effektivt. Det är bitvis väldigt ångestframkallande och jobbigt, men på ett bra sätt. Med ganska små medel och fina skådespelarprestationer lyckas man etablera karaktärerna och deras interna relationer. Spänningsmomenten är mycket fint uppbyggda och det finns liksom en kontant laddning och atmosfär: bara att se fyra personer simmande utan land i sikte i någon riktning. Mycket, mycket bra!! 4.
+ för att dom använder riktiga hajar. resten är väl sådär, men man tar sig igenom filmen utan att få träsmak i röven.
Läskig men overklig.
Seg och dåligt gjord. Irriterande karaktärer som man bara väntade på att hajen skulle sätta tänderna i. Tyvärr lite för lite haj-röj, för när fisken visar sitt fula nylle blir det rätt bra. Men det görs allt för sällan. Lite mer stock footage kunde annars ha livat upp stämningen annars, men sån tur har man ju inte.
Filmen lyckades faktiskt inge en viss spänning och nerv emellanåt så pulsen fick slå lite hårdare än vanligt. Men utöver det så är det som förväntat väldigt platt. Det märks väldigt tydligt att inspelningen har lidit av tidsbrist och att man missat få med rätt vitala delar av manuset på film. Själva "kraschen" och slutet är bra exempel på detta. Filmen får dock en väldigt starkt etta eftersom den bitvis lyckas med det den vill förmedla, förminska naglarna, men tyvärr så är dem längre än önskat när efter-texterna börjar rulla...