2.1

The Resident

Juliet, en vacker ung läkare, har funnit den perfekta lägenheten i New York för att starta sitt nya liv i efter att ha separerat från sin make. Den har spatiösa rum, en spektakulär utsikt och en händig och snygg hyresvärd. Men det finns hemligheter bakom varenda vägg och terror i vartenda rum och Juliet får snart en obehaglig känsla av att hon inte är ensam...

Originaltitel The Resident
Regissör Antti Jokinen
Manus Antti Jokinen, Robert Orr
Genre Drama, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Christopher Lee, Lee Pace, Aunjanue Ellis, Sean Rosales, Deborah Martinez

2016-10-25
En av de bättre thrillerfilmerna som gjorts på senare år.
NoWireHangers
2016-01-29
Namnet "Hammer Horror" återuppstår och ger oss en halvdan dussinthriller som väl funkar hyfsat att slösa 90 minuter på, men inte mer än så. Filmen utspelar sig i New York och enda kopplingen till gamla Hammer tycks vara att man slängt in Christopher Lee i en roll där han inte gör mycket mer än ser gammal och trött ut i några scener. 5/10,
kanemura
2015-12-07
Helt utan puls.
Tatty
2015-06-30
Okej och en aning spännande film. Men ändå lite sådär seg.
Robkiller
2015-06-12
Thriller som aldrig riktigt tar sig, men rullar på och är halvintressant ändå. Får duga.
Murvel48
2015-01-25
Kollade mest för att den skulle vara "sanslöst sexistisk". Det var den inte - men rätt bra ändå.
Rattlesnake61
2013-12-25
Hilary Swank är otroligt tråkig som huvudrollsinnehavare och handlingen är tråkig och förutsägbar.
Rele
2013-07-06
En thriller som är seg men inte helt utan spänning. Swank och Morgan är duktiga. Jag ger en trea.
Chris90
2013-07-05
Blev besviken; väldigt tråkig och förutsägbar film, inte alls engagerande.
ted_the_one
2013-05-24
Känns konstigt nerkortad, som att det saknas delar lite här och var. Om så är fallet kan jag inte svara på. Lee´s roll är dock alldeles för liten och Swanks och Morgans karaktärer får väldigt lite utveckling trots att de praktiskt taget är de enda störra karaktärerna. Det hela är inte helt kasst, men förutsägbart och ganska trist och Lee borde varit med mycket mer.