Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

The Ritual


En grupp brittiska vänner från universitetstiden återförenas för en resa till den svenska vildmarken. I skogen möter de en hotfull varelse som tycks förfölja dem.


Originaltitel The Ritual
Regissör David Bruckner
Manus Joe Barton
Genre 2010-tal, Skräck
Skådespelare Rafe Spall, Robert James-Collier, Arsher Ali, Sam Troughton, Paul Reid, Jacob James Beswick, Maria Erwolter, Kerri McLean, Francesca Mula, Matthew Needham, Hilary Reeves, Peter Liddell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 640
Filmnummer 126944

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Olof_Gronlund
2022-09-09
Satte på filmen för det var i svenska skogen, men inspelad i Rumänien. Filmen är så extreeeeemt utdragen och b-ig. Börjar liksom spännande första 25-30 min och sen blir den bara rent skit som många andra lågbudget. Tips är att inte se den på dagtid då det är rätt många mörkerscener.
Robkiller
2022-02-27
Mördarälgen anfaller... eller nåt åt det hållet... mysko och rätt ointressant, men tar sig lite framåt slutet.
Gordyal
2021-10-08
Riktigt habil vildmarkssräckis, som emellanåt drar lite åt BWP (men inte lika bra och definitivt inte lika läskig). Men stämningen är helgjuten och spänningen påtaglig. Något av det bästa Netflix har hasplat ur sig - snudd på en fyra. Dock lite synd att den inte var svenskare. (9+/15)
kovikovi
2021-09-09
totalt ääälskar den här filmen, kan prata non stop om den om olika teorier och varför karaktärerna gjorde som dom gjorde! 5/5 utan frågan
Ranma
2021-05-29
Jag tyckte den var helt ok, rätt bra stämning och läskig med. Men inte ser det särskilt svenskt ut.
dudson
2021-04-18
Filmen lever endast på att se hur karaktärerna utvecklas/komplikationer däremellan.. Men själva spök/varelsen-ubeer fånigt överlag! Skådespelarna var åtminstånne kapabla. 1+
Bumbi78
2021-01-31
Kompetent skräckis, där är inget att orda om. Men det enda svenska med the Ritual är tyvärr en svensk karta över kungsleden och sarek.
Equidem
2020-08-24
Gillar storyn, men huvudkaraktärerna var så himla tråkiga.
mammene
2020-04-25
Först tänkte jag kul att få se lite svensk vildmark, det var det inte, det var rumänsk, lite larvigt. Tänkte väl att det skulle bli en utflykt med komplikationer och hur individer beter sig vid krissituationer och det började lovande. Men det urartade sig rejält och jag funderar varför gör man så, så totalt dåligt. Jag som är något känslig för skräck tyckte ett tag att det var lite otäckt, men när det brakade löst så blev det komiskt. För övrigt rolig kommentar från PolPut att ingen kan gömma sig i svenska skogen, "skatteverket hittar dig alltid" bra titel.
BarryHero
2019-12-16
Tycker de kunde ha gjort ett bättre jobb med att låta oss känna som att karaktärerna verkligen var i Sverige. Varför inte ha en scen i början av filmen som etablerar att de är i ensliga norra Sverige? Effekterna är i alla fall välgjorda. Karaktärerna är sådär, och man lär aldrig riktigt lära känna dem.
Visa äldre kommentarer »