Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Vägen


Det enda de har kvar är varandra, en far och hans son. Världen är i stort sett död efter en enorm kollaps av okänd art och av mänskligheten finns knappt någonting kvar - endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än.


Originaltitel The Road
Regissör John Hillcoat
Manus Joe Penhall
Genre Drama, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall, Guy Pearce, Molly Parker, Michael K Williams, Garret Dillahunt, Charlize Theron
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7982
Filmnummer 64559

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av frienatic
Vägen kan räknas in i ett kanon av undergångsfiktioner som ett av de dystraste bidragen. Men den mörka historian lyses upp av ett fantastiskt foto och bra skådespeleri i denna kompromisslösa ada...   Läs mer »

Skapad 2019-11-21 av kountsiro
Vägen (The Road) är en dystopisk postapokalyptisk thriller och filmatisering av Cormac McCarthys roman med samma namn från år 2006. I filmen får vi följa en far och hans son på vandring genom ...   Läs mer »

Kommentarer


koko
2023-07-19
Oj vad seg! Snyggt filmat men den var så seg. Sonen hade gärna fått ha lite mer dialog än ”Papa. No!” Gillar post- apokalyptiska filmer men denna klarar jag mig från att se om. Fotot räddar den från en etta.
Andreas_
2021-10-03
Helt okej film efter en bok av samma författare till No country for old men och tyvärr har jag inte läst boken The Road, så kan inte jämföra direkt men filmen är helt okej för mig som inte har läst boken, många bra skådespelare i post apokalyptisk framtid, lite Mad Max men med drama istället för action, Viggo Mortensen är som alltid fantastisk i huvudrollen, hans son spelad av Kodi Smit-McPhee gör det riktigt bra också men tyvärr är hans karaktär helt fel skriven, för han föds in i denna katastrof och känner inte till den gamla goda fina världen, därför borde han mycket lättare kunna anpassa sig till den istället för att behöva kämpa för att förstå allting, sen finns det vissa små scener och detaljer här och var som jag inte kan köpa pga det inte är realistiskt utefter hur världen och vardagen ser ut i filmen, men det blir som sagt ändå helt okej, boken är säkerligen bättre och mycket mörkare men kan inte säga säkert. Mini roller av Robert Duvall, Guy Pearce och Charlize Theron bland annat, som alla är jättebra det lilla dom är med, en del i tillbaka blickar, en del i nutid. Gillar man postapokalyptiska filmer eller ett stort fan av Viggo Mortensen så gillar man nog denna, annars är det säkert för mörkt och dystert för många, själv gillar jag både Viggo och genren men tyckte filmen hade för mycket brister i både logik och handling för att det ska bli ett bättre betyg, så betyget stannar på en stark 3:a för mig.
V70
2018-09-18
Dyster intetsägande katastrofskildring.
Rai
2018-01-17
Var jätte länge sedan jag såg den här filmen sist. Tror att jag har den i mitt filmbibliotek, men vad jag mins av den var den rätt bra även om den ibland blev seg och långtråkig...
deswhip
2017-01-11
Jag skulle nog våga påstå att den stora majoriteten av alla filmkonsumenter, även filmälskare, klarar inte av att ta in den här filmen ordentligt. Och då är risken stor tror jag att man missar hela poängen med filmen. De flesta orkar nog inte ens ta sig igenom hela filmen över huvud taget. Jag hade tur som såg den på bio, annars är risken stor att jag hade distraherats lite och då gett upp filmen i halvtid. Så om du inte har sett den redan, gör det isåfall för filmen ett mästerverk! Men det måste ske utan distraktion. Sen kan du sluta läsa efter den här meningen och inga andra kommentarer heller (!) för att filmen blir bäst utan förhandsinformation. Ok, för alla andra: Poängen med den här filmen är att den spenderar de första 99% med att bryta ner tittaren med sin otroligt dystra, gråa och deppiga stämning. Någon form av katastrof har inträffat och allt liv är släckt, djuren är döda, träden är döda, all växtlighet har dött, allt är dött! Det finns inget hopp. Så här fortsätter hela filmen dessutom i vad som upplevs som ett väldigt långsamt tempo. Då och då kommer en liten glimt av spänning men snart återgår filmen till sitt sävliga tempo. Allting är bara fruktansvärt, hemskt, gråbrunt och deppigt. Och man bara sjunker lägre och lägre ner i biostolen och man bara önskar att kan inte skiten ta slut snart! Sådär pågår filmen ända tills slutet, då kommer en liten, väldigt subtil vändning som gör att huvudkaraktärens alla umbäranden och lidande blir värt något. Det är otroligt bra gjort! Så filmen som är den dystraste mest glåmiga film som någonsin gjorts ger mig ändå väldigt positiva känslor när jag tänker på den. Det tog däremot några dagar för mig att ta in filmen till fullo. När jag lämnade biografen var jag mest irriterad över vilken deppig skitfilm jag just slösat bort de sista timmarna på. Nu tycker jag att filmen är ett MÄSTERVERK! Den enda i sitt slag. En filmupplevelse med betoning på upplevelse. Mycket mycket bra.

2016-12-02
Gripande.
Stygga-Vargen
2016-10-16
En väldigt tråkig och intetsägande film utan handling.
Zarquon
2016-08-06
Brutalt mörk undergångsskildring med vackra ruiner och bra skådespel. Inte munter men riktigt bra.
YouAreNrIchi
2016-06-22
@Starkbröl - Du verkar ha missat lite. Samhället kollapsade inte plötsligt utan föll isär i takt med att jorden förlorade sin biosfär. Det fanns gott om tid att konsumera alla resurser som fanns kvar. Vapen och ammunition var gissningsvis bland det första som gick åt. Sedan går att diskutera hur pass realistisk bild av (avsaknaden av) samhället filmen ger, men det är ändå Cormac McCarthy's värld där människor innerst inne är våldsamma och hatiska. Faktum är att om man jämför den här med andra böcker/filmer av honom så är det rena soskenshistorien.
Starkbröl
2016-02-20
Oväntat usel och en riktig besvikelse. Dyster och glåmig men framför allt fylld av tveksamma val och osannolika händelser, både före och efter filmens början. En kundvagn är antagligen det sämsta man kan ha för att dra omkring sina grejer i, och varför har de inte bättre kläder/utrustning i en värld där nästan alla är döda och det måste finnas ett överflöd av bra prylar? Varför tvättar de sig inte? Varför sover de mitt på den farliga vägen? Senare går de genom en stad och sover i en blöt vägtrumma utanför staden? De är i USA och har överlevt i flera år men har bara två patroner till revolvern? Var håller de amerikanska kärnfamiljer hus som skulle slutit sig samman för att försvara familj och hem i grupp? Nej, här finns bara manliga kannibalgäng. NOTHING MAKES SENSE! Nej, det här var faktiskt bedrövligt, de kunde lika gärna halkat vidare rakt ner till zombiefilmsträsket. Rekommenderad fyra! What!
Visa äldre kommentarer »