Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

The Rock


En grupp elitsoldater intar fängelset Alcatraz och tar 81 turister som gisslan. Deras krav är att familjerna till elitsoldater som dör under hemliga operationer ska få full ersättning. Om de inte får lösensumman hotar de med att skicka dödlig nervgas mot San Francisco. De enda som kan hindra dem nu är FBI-agenten Goodspeed och före detta fången John Mason.


Originaltitel The Rock
Regissör Michael Bay
Manus David Weisberg, Douglas Cook, Mark Rosner
Genre Action, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, John Spencer, David Morse, William Forsythe, Michael Biehn, Vanessa Marcill, John C McGinley, Gregory Sporleder, Tony Todd, Bokeem Woodbine, Claire Forlani, Todd Louiso, Xander Berkeley, Philip Baker Hall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20609
Filmnummer 347

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av Rollywood
Sean Connery och Nicholas Cage i en av tidernas bästa actionfilmer. Den värsta historien som någonsin berättats om Alcatraz i modern form. Alcatraz kapas av en grupp före detta marinsoldater och...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
The Rock har ändå en ganska spännande intrig. Fem män måste bryta sig in på fängelseön Alcatraz efter att elitsoldater tagit turister som gisslan. En förre detta gånge spelad av Sean Conn...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2019-01-11
En av de bättre actionfilmerna från 90-talet. Fast om man ser lite närmare på saken ; varför inte bara betala terroristerna och plocka dom senare?
jopjop
2019-01-11
Jag får nog sänka till en trea.
yrkeschaufföre
2018-05-14
Vet att jag gillade den här när den kom men nu tycker jag verkligen inte om Cage så betyget blir lägre. Men det är ju ändå en schyst action och Connery är cool. Svag trea
Rai
2018-03-07
Nej, absolut inte! Ingen film man tycker om!
Stygga-Vargen
2017-08-01
Ingen höjdare.
Ful_fisk
2017-07-04
Äh, vad fan, det här håller ju! Snyggt ihopsvarvad och muskulös action-film som aldrig tvekar att slå på stora trumman, vilket förvisso slår åt båda hållen. Sean Connery är fantastisk och resterande skådespelare gör sitt för helheten också, och det är färgstarkt, spännande och minnesvärt. Till bristerna hör dock själva action-biten, som aldrig riktigt håller den klass den borde. Mycket kutande i mörka tunnlar och en plågsamt lång (och rätt överflödig) biljakt i San Fransisco. Men trots sina tveksamma utsvävningar är helheten ett väloljat action-maskineri som definitivt är värd att beskåda, och jag vågar till och med dra till med fyran, vilket är ett högre betyg än jag ens satte som tonåring.
picklessmulan
2017-01-12
En av mina favoriter. Fantastiskt manus och spänning hela tiden.
myslas
2016-12-25
Michael Bay + Jerry Bruckheimer är inte direkt en duo man vill se i förtexterna till en film men trots mina fördomar mot dessa herrar kan jag inte säga annat än att det här är en bra actionfilm. Här finns en del korkade grejer, det är ändå en Michael Bay-film, men de hålls i alla fall till ett minimum och bortsett från ett höjt ögonbryn så stör de inte så mycket. Även om filmen har ett flertal välkända ansikten i rollbesättningen så överglänser Sean Connery de andra med stor marginal. Filmen är en eller ett par klasser under de bästa actionfilmerna men helt klart underhållande och värd att se.
RustyFilm
2016-12-11
Faller sällan för den här typen av action-film. Gör det inte nu heller men tror nog ändå att det här är en av 90-talets bästa i genren. Snyggt och häftigt foto är det i alla fall. I en sån här action får man väl inte ha några större krav på realism men här gör man en del onödigt korkade grodor.
Nintendo64
2016-07-14
Såg om denna för säkerligen 15e gången igår kväll. Actionfilm blir fasen inte bättre än så hör.
Visa äldre kommentarer »