3.5

The Royal Tenenbaums

Royal Tenenbaum och hans fru Etheline har tre barn - Chas, Richie och Margot, som tidigt separeras. Chas började redan i tidiga år att köpa fastigheter och verkade nästan ha en övernaturlig begåvning för internationella finanser. Margot skrev pjäsmanus och erhöll ett Bravemant Grant-stipendium på femtiotusen dollar när hon gick i nionde klass. Richie var juniorchampion i tennis och vann U.S. Nationals tre år i rad. Minnet av de briljanta ungdomarna Tenenbaums blev senare utraderat genom två decennier av förräderi och katastrofer. Det mesta som hände ansågs allmänt vara faderns fel. Royal Tenenbaums är historien om en familjs plötsliga och oväntade återförening, en vinter för inte så länge sedan.

Spomenka
2023-12-07
Mina vänners eviga top-10 film, som låg nånstans på top 150 för mig kanske. Såg om efter 20 år, vad tyckte jag? Jag tyckte den var lite finare nu än då. Jag tycker inte längre att kostymerna och det underligt metodiska berättandet förtar realismen. Soundtracket bubblar av mänskligt liv. Hela filmen är som musik.
2022-04-15
Den här filmen suger ju verkligen! Den är varken rolig eller ens underhållande. Bra skådisar är inte allt.
Starkbröl
2022-02-01
Okej det blev en sista Wes Anderson eftersom jag har den på min "att se"-lista. Helt hejdlöst poserande pretentiöst kitsch som alla andra WA-filmer. Bra skådisar, hopsamlade i snygga miljöer för att recitera melodramatik. Blä.
dudson
2020-02-29
Förvirrad wacky film som är hel-skum. Sen är tidsandan åxå helt of" Tycker hela skapelsen utstrålar 1978. Men inget sägs om exakt vilket decenium det e,g är... cred till herr Hackman iaf"
KyLLo
2018-09-08
Härlig tidsanda och inramning med bra kostym, snygga färger, häftig rekvisita och skaplig musik. Jag gillar tanken på en underhållande film med dysfunktionella människor, men det här blev inte alls intressant och underhållande. Filmen inleds med att en berättarröst presenterar en hel rad personer i högt tempo. Varför får man inte lära känna personerna själv i sin egen takt? Dessutom kände jag ingenting för dem. De blev bara ytliga och tillgjorda. Som att gå på en maskerad där man inte känner någon och inte är intresserad av det heller. Några bra skådisar, men de kom därför inte till sin rätt. Handlingen var också spretig och ointressant. Det var inte alls min humor heller. Goddag-scenen var okej och bakluckan hade kunnat bli något med bättre fokus, men annars var det svårt att ens se vari poängerna låg. Det kanske var någon långsökt internhumor. Ingen tydlig tråd eller mål. När det kändes som att eftertexterna skulle komma visade det sig vara nästan en halvtimme kvar. Om Wes Anderson bara tar sig an ett välskrivet manus och får bättre hjälp med humorn kan det bli riktigt lyckat.
Zingostar
2018-01-13
En dussinfilm utan en tydlig story. Tycker den är ganska trist och man hänger inte med överhuvudtaget. Får dock en tvåa för ett försök till nytänk som tyvärr ändå faller platt.
svantehak
2017-04-23
Väldigt stark 4!
supermancover
2016-09-22
Herregud, jag vet inte vad jag ska säga mer än att detta förmodligen är den bästa filmen jag sett hittills i mitt liv, vilket säger ganska mycket eftersom jag har haft mina favvofavoriter långt ifrån de andra i typ 10 år. Det fattades ingenting och jag kan inte förmå mig att förstå hur ett mästerverk som detta kan skapas utan att det byggs en religion runt denne som skapade det.
Tobetobbs
2016-08-23
Jag fattar tycke för karaktärerna men saknar dessvärre lite mer story.
Brouhaha
2016-04-13
Tycker i vanliga fall väldigt mycket om Ben Stiller och Owen Wilson, men i den här rullen gör de sina sämsta roller någonsin. Vet inte varför man castar sådana skådespelare i icke-komiska roller? Istället är det Gene Hackman som står för de sparsamma skratt som filmen bjuder på. Se det inte som en komedi, se det istället som ett intetsägande, tråkigt berättat drama. Med riktigt duktiga Gene i huvudrollen.