Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Rules of Attraction - Lustans lagar


Filmatisering av Bret Easton Ellis-romanen med samma namn, där Patrick Batemans yngre bror Sean hamnat på ett college i New England. Precis som i Easton Ellis förlaga, bjuder Pulp Fictions manusförfattare Avary på en mörk och komisk satir över ett collegeliv där sex och droger står i centrum.


Originaltitel The Rules of Attraction
Regissör Roger Avary
Manus Roger Avary
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare James Van Der Beek, Shannyn Sossamon, Jessica Biel, Kip Pardue, Kate Bosworth, Ian Somerhalder, Joel Michaely, Jay Baruchel, Thomas Ian Nicholas, Clifton Collins Jr, Clare Kramer, Faye Dunaway, Swoosie Kurtz, Eric Stoltz, Fred Savage, Russell Sams, Colin Bain
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4802
Filmnummer 8607

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av connya
Jag fick egentligen bara upp ögonen för Rules of Attraction av en enda anledning; och det är för att jag älskar Dawsons Creek och ville se hur James Van Der Beek klarade sig när han inte var den...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Kiril
Collegefilmer brukar vara späckade med alkohol, sex, droger, kärlek – och en rejäl dos med underlivshumor. ”Road Trip”, ”Slackers”, ”American Pie 2”, ”Van Wilder” är bara en handfull exem...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av billybob
Filmatisering av Bret Easton Ellis-romanen med samma namn, där Patrick Batemans yngre bror Sean hamnat på ett college i New England. Precis som i Easton Ellis förlaga, bjuder Pulp Fictions manusfö...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
Bilden är delad. Till vänster ser man en ung man som vaknar upp. Till höger ser man en ung tjej som är på väg till klassrummet. Vi får följa deras väg till skolkorridoren med båda två samti...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2019-02-24
11 år senare och jag är inte alls lika imponerad. 2008 bodde jag iofs fortfarande i en studentkorridor och festade 2-4 gånger i veckan så jag kan väl förvisso se att den här filmen känns mer tilltalande i ett tidigare liv. Karaktärerna är osympatiska och odrägliga och klippningen är mer självgod än imponerande. Sossamon är dock fortsatt bra och det blir absolut ingen sågning, det är fortfarande stundtals ganska underhållande, men det är också rätt ytligt och osympatiskt alltihopa. Jag antar att det var avsikten också men det räcker inte längre än till en stark 2a denna gång. ----- 27/1-08 Slog på filmen utan att veta ett smack om den och blev väldigt positivt överraskad. Den har en rå, brutal ärlighet som inte är vanligt förekommande i den här typen av filmer vilket jag uppskattade väldigt mycket. Många intressanta karaktärer och en beskrivning av hur det kan se ut i verkligheten, Sossamon har blivit lite av en personlig favorit och Van Der Beek är också riktigt bra i filmen. Flera riktigt starka scener som griper tag i en, blandat med en mörk humor och sorgsenhet ger en härlig mix av känslor jag inte alls hade förväntat mig. 4an är inte jättestark men aldrig heller riktigt i fara, för det här är en riktigt bra film!
PeterTheW
2018-07-08
Genomsnittlig fyra? Okej, det här kanske är den "bästa" college-film man lär se. Den är cynisk, sorglig, sexistisk och troligen väldigt verklighetstrogen. Men är den bra? Nja, lyder ett kort svar.
Stygga-Vargen
2016-10-26
En av de bästa filmerna någonsin, alla kategorier! Klockren humor, skön story, väldigt bra skådespelare och mycket bra musik! En scen är väldigt obehaglig men samtidigt väldigt välgjord (ni som sett filmen vet säkert vad jag syftar på). Det här är helt enkelt en film man bör ha sett och boken är också att rekommendera! Och avslutningsvis vill jag tillägga att om jag hade hamnat på en sån här skola så hade jag aldrig gett mig därifrån frivilligt!
LuxLisbon2
2015-03-03
My cup of tea.
Krille80
2014-11-05
Snyggt bildspråk, klockrent soundtrack och finfina skådespelarprestationer. Att man har tagit sig friheter med handlingen från boken är inget problem; essensen finns där i form av stämningen och den oerhört skruvat svarta humorn. 3+
KyLLo
2014-08-03
Skräp. Jag vet inte om den vill vara sexig och underhållande. Men det är tvärtom osmakligt, ointressant och trista skådespelare. Känns oändligt lång också. Det positiva som jag kan komma på är färgerna. Men jag skulle hellre titta på någon billig tv-såpa, faktiskt.
filmfreak1
2014-07-14
Lika originell nu som när den kom. Har ett antal minnesvärda scener, men fattas lite sentimentalitet för att riktigt ta tag i mig.
ryderup
2014-07-14
Lite för bedövad kanske... eller är det en del av det som gör den så fantastisk? Svårt att veta. Men fantastiskt ihopsatt film som försvunnit lite från folks filmedvetande tyvärr.
AlbinWesley
2013-10-23
Sista kvarten händer ett par saker som hade kunnat vara riktigt intressanta. Fram tills dess är det bara underhållande, men då rätt mycket underhållande. Ok trea.
Ghostface
2013-10-17
Detta är kompakt och hämningslöst med både kyla och mörker. Filmen lyckas dock balansera på en tunn linje som även triggar mig till att bli upprymd. Denna film levererar alltså snarare stämning och tempo framför en klassiskt berättad dramatisk kurva.
Visa äldre kommentarer »