The Running Man

Året är 2017. Världsekonomin har kollapsat. Såväl mat som olja är bristvaror. USA är en totaliär polisstat uppdelad i militära zoner styrda med järnhand. Egna åsikter tolereras inte. Televisionen är mäktigare än någonsin och populärast är programmet "The Running Man. En makaber katt-och-råtta-lek där oskyldiga medborgare pekas ut som brottslingar och jagas av specialtränade mördaratleter. Men den här gången möter de en livsfarlig motståndare... Löst baserad på en novell av Stephen King.

Originaltitel The Running Man
Regissör Paul Michael Glaser
Manus Steven E de Souza
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Richard Dawson, Yaphet Kotto, Marvin J McIntyre, Jesse Ventura, Mick Fleetwood, Karen Leigh Hopkins, Edward Bunker, Sven-Ole Thorsen, Jim Brown, Professor Toru Tanaka, Erland van Lidth, Gus Rethwisch

Skapad 2019-12-03 av ray
Det hela tar vid i en inte allt för avlägsen framtid, då världsekonomin totalkollapsat, där samhället är upp och ner, och tv-utbudet inte alls är detsamma som förr. Glöm \"Survivor\" och \"...   Läs mer »

BarryHero
2024-01-08
Härlig 80-talsaction-sci-fi men har ändå lite svårt för Arnold Schwarzenegger i denna typen av roller - visst, han är stenhård och stor som ett hus men det känns märkligt att en typisk amerikan "Ben Richards" spelas av en skådespelare med en stark österrikisk brytning som t ex säger "live" istället för "life". Dessutom är hans leverans av alla dessa one-liners inte helt naturliga - dels pga Arnolds tveksamma skådespelarkunskaper, och dels pga hans brutala accenet. Annars är filmen kul. Kul med "deepfake"-teknologi så här tidigt och all övrig action. Intressant skildring av 2017.
Rune2000
2023-08-18
Såg precis om denna film för 3:e gången och kan konstatera att filmen inte har åldrats särskild väl. Som tonåring tyckte jag att filmen var häftig och alla jägarna hade minnesvärda kläder och vapen. Men idag märker jag brister som minimal handling och karaktärsutveckling, även om actionscenerna funkar helt ok. Inte en av de bättre Schwarzenegger-rullarna.
Andreas_
2022-03-13
Helt okej gammal action sci-fi klassiker som blev en kultfilm snabbt, antagligen pga att självaste Arnie hade huvudrollen, älskade filmen när jag var en liten grabb men tyvärr har den inte åldrats så väl till idag, så tyvärr blir inte betyget särskilt högt, men gillar idén som faktiskt är ifrån en novell av självaste Stephen King men tyvärr är filmen väldigt löst baserad på denna novell och det beror nog på att den ursprunglige regissören byttes ut i sista sekund och Paul Michael Glaser kastades in och fick ta över utan att förbereda eller ens sätta sig in i storyn och filmens uppbyggnad eller ens självaste novellen, så filmen hade nog varit betydligt bättre om Andrew Davis, mannen bakom succéer som Under Belägring och Jagad hade varit kvar och fått göra filmen. Arnie är som vanligt Arnie och alltid bra i actionfilmer, speciellt när han varit sitt yngre esse och detta ska vara en mörk satirisk framtidsfilm men ser man om den idag så känns den verkligen inte speciellt futuristisk längre, utspelas 2019 som när den kom var väldigt långt fram i framtiden men idag förlegad och gammal, men man får såklart ha ett väldigt öppet sinne och stänga av hjärnan lite så fungerar det, kan dock säga att trots att filmen nu är gammal och förlegad så är den mycket bättre än dom fåniga Hunger Games filmerna som har i princip samma premiss som denna, man kan nog säga att Hunger Games har samplat denna film eller åtminstone novell, handlar om fångar som i då framtiden får springa för sina liv inför tv och live publik när utrustade och vältränade jägare jagar för att döda, så det är en härlig satir om hur framtiden skulle bli och jag skulle gärna se en remake idag fast kanske utspelas 3019 istället, en film mer gjord efter novellen, bättre regissör, bättre budget osv, tror faktiskt att Statham eller Diesel eller t.o.m The Rock hade varit perfekt i Arnies roll idag, Statham har dock redan gjort en lite liknande film fast med bilar som heter Death Race, hursomhelst, än så länge så får vi hålla oss till denna gamla klassiska 80tals action med Arnie och det är som sagt ändå helt okej trots mycket brister men tar man det lite för vad det är för tiden den kom i så köper jag detta, åtminstone om jag stänger av hjärnan lite, betyget blir en mycket svag 3:a
Starkbröl
2022-01-24
Får en tvåa inte pga att filmen egentligen är värd det (den är en B:ig etta), utan pga att den ganska profetiskt lyckas skildra den gladiatorvärld vi idag faktiskt lever i.
kanemura
2020-12-29
Underhållande men otroligt dumt. En finfin John Parr-låt i slutet dock!
BlueRay70
2020-12-12
Fy helvete vad dålig.
Norpan0
2018-09-01
Omtitt 2018. Nu har verklighetens tid passerat året i filmen (2017). Dansarnas kläder och musiken är extremt 80-tal, men mycket i filmen påminner om nutidens dokusåpor. Framför allt har Hunger games lånat massor härifrån...
Rele
2018-08-24
Jag såg den här filmen igen och tar ner betyget till en etta.
2018-01-01
Skön 80-tals rulle med !!Arnold Schwarzenegger
Jamesa
2017-06-25
Minns denna som riktigt usel, även då det begav sig. Arnies sämsta "riktiga" film ?