Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

The Scarlet and the Black


Julian Sorel, sonen till en enkel snickare har ett mål att ta sig in i aristokratins värld. Genom en massa kärlekaffärer tar han sig uppåt bland de rika men priset för framgång blir högt.


Originaltitel The Scarlet and the Black
Regissör Ben Bolt
Manus Stephen Lowe
Genre Drama, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Alice Krige, Stratford Johns, TP McKenna, Rachel Weisz, Christopher Fulford, Martin Jarvis, Georges Corraface, Jo Ross, Clive Arrindell, Edward Atterton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6
Filmnummer 34692

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Meril
2005-08-14
Scarlet and Black är en BBC serie med en mycket ung Ewan McGregor. Den bygger på en bok av Stendahl som inte är den mest lättförståeliga och överförbara till film. Napoleon som fungerar på Juliens tankar/inspiration känns lite väl konstruerad och påklistrad. Beskrivningen av serien/filmen är i mitt tycke inte korrekt. Julien Sorel vill ta sig fram här i världen men aristokratin är inte målet utan det sätt som ger störst framgång duger bra. Scarlet hänsyftar till militären och black till prästyrket de två vägarna tillgängliga för att lämna en fattig obildad bakgrund bakom sig. Julien är intelligent och målmedveten men saknar ödmjukhet vilket ger honom bekymmer.