Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Kingsman: The Secret Service


Kingsman är en superhemlig privat spionorganisation med rötter i ett skrädderi i London. Harry Hart, eller Galahad som hans spionnamn är, är organisationens mest framstående agent, som med hjälp av gentlemannamässigt våld ämnar göra världen till en bättre plats. När en av hans mest lovande agenter offrar livet för att skydda Harry från en granat känner han tacksamhetsskuld till mannens familj, och rekryterar hans son i hopp om att han har vad som krävs för att bli nästa Lancelot.


Originaltitel Kingsman: The Secret Service
Regissör Matthew Vaughn
Manus Matthew Vaughn, Jane Goldman
Genre Komedi, Action, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Michael Caine, Mark Hamill, Samuel L Jackson, Colin Firth, Bjørn Floberg, Jack Davenport, Mark Strong, Hanna Alström, Geoff Bell, Sofia Boutella, Edward Holcroft, Taron Egerton, Sophie Cookson, Nicholas Banks, Nicholas Agnew, Tom Prior, Samantha Womack
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3619
Filmnummer 111455

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rele
2021-02-21
En blodig film. Duktiga skådespelare hjälper inte alla filmer så mycket och mitt betyg blir en tvåa
karlmats
2019-08-22
Efter så mycket man hört om den här och så stabil som Matthew Vaughn har varit med idel 3or så här långt är det inte svårt att vara lite besviken på Kingsman. Visst är det en liten ny tagning på Bond-genren som sätter (för?) stort värde i att vara så brittisk som möjligt, men det är också ganska medvetet coolt på ett sätt jag kan störa mig lite på. Colin Firth är förvånansvärt bra, men jag är skeptisk till att Taron Egerton skulle vara nån form av actionhjälte. Sofia Boutella är heller ingen filmbadding som bör få några större roller. Sen fattar jag inte alls varför Jackson ska läspa sig igenom hela filmen, har han förlorat ett vad eller tyckte han bara att det var en bra idé ändå? Första delen var bäst, sen blir det lite töntigt när Egerton ska tränas upp till superagent på extremt kort tid, och sen flippar avslutningen lite för mycket också. Till slut kan jag inte sätta mer än en 2a, men det var en ganska underhållande sådan stundtals. Hanna Alströms karaktär som svensk prinsessa stärker ju inte Sveriges rykte i världen heller, var de tvungen att göra henne helt jävla retardo?
okidoki
2019-03-06
En underhållande Bondparodi som blir för utdragen och våldsam på slutet.
Clasen
2018-11-18
Lite smårolig och smart i sitt upplägg men otrooligt banala scener på slutet...
jlam
2018-09-26
En svt-kritiker sa en gång om en Mission Impossible-film att det var "den bästa Bond-filmen på 30 år och Bond är inte ens med" och så skulle jag beskriva den här också, fast kanske "någonsin". Hårt och originellt manus som går lite längre på varje punkt än man tror, så det bara blir bättre! Vattenscenen och fallskärmshoppningen går till actionhistorien. Den här Matthew Vaughn är verkligen en att hålla ögonen på. I versionen jag såg var förresten det beryktade slutet censurerat.
picklessmulan
2018-09-23
Oväntat bra film som har en otrolig blandning i genrer.
bnw
2018-09-17
Matinéäventyr som om Tarantino hade gjort det. Hade inte förväntat mig att den skulle vara så blodig och våldsam. Ordentligt stilsäker. Häftigt att träbockar som Davenport och Firth får vara actionhjältar. Och man måste ju bara älska prinsessan Tilde!
dudson
2018-06-13
Märklig filmupplevelse. Men fräcch och nytänkande på samma gång. Samt jäklars våldsam och underbar#) Kan känna att Jacksons läspande och rejält slätstrukna bov karaktär inte fungerar nåvidare bra. Colin Firth är klockren i sin torra britiska roll. Noll dötid gör filmen ännu mera sevärd.
idaho1981
2018-05-06
Underhållande och lite väl blodig ibland. Sen försöker de få in lite sentimentalitet, det går väl så där. Men för stunden spännande och kul.
RichardEk
2018-05-01
Underhållande utan några som helst ambitioner att vara realistisk: mina tankar gick snabbt till Angelina Jolies filmer "Wanted", "Salt", och "Mr. and Mrs. Smith" samt till diverse Bondparodier från sent 1960-tal och tidigt 1970-tal. Filmen är på det hela snyggt gjord, med snabba klipp och koreografiskt väl utförda actionscener och kan även visa upp en bra skådespelarensemble förutom möjligen Taron Egerton som saknar den där utstrålningen som behövs hos en huvudroll i den här typen av filmer. Funderar dock utmärkt som tidsfördriv om du, exempelvis, sitter på ett flyg över Atlanten.
Visa äldre kommentarer »