billiga elavtal

billiga elavtal

The Settlers

Chile 1901. Den rika markägaren José Menéndez anlitar tre män för att märka upp gränserna för hans enorma ägor och säkra en väg till Atlanten för hans får. De tre männen består av en tystlåten ung chilenare med blandat ursprung, en hetlevrad amerikansk legosoldat och en sargad brittisk löjtnant. Deras uppdrag tar en skoningslös vändning under resan över det vidsträckta Patagonien.

Originaltitel Los colonos
Regissör Felipe Gálvez Haberle
Manus Felipe Gálvez Haberle, Antonia Girardi, Mariano Llinás
Genre Drama, Western
Skådespelare Sam Spruell, Mark Stanley, Alfredo Castro, Benjamin Westfall, Marcelo Alonso, Mariano Llinás, Camilo Arancibia, Emily Orueta, Luis Machín

djonipony
2024-10-01
2.5. Bättre än Soldier Blue iaf. En del snyggt foto, bra musik, snygga title cards och intressant med svarta stolpar, snarare än ribbor, som något gammalt TV-program i 4:3. Dock är det mer en kuriositet än något som höjer, då westerns med sina vyer såklart ska filmas i skiiiiitbred Cinemascope à la Leone. Skaparen lyckas dock inte få mig att känna så mycket. Måste jag gissa skulle jag chansa att han vill framkalla stor upprördhet över vad folk har gjort i Chile historiskt, men det träffar inte som ett slag i magen. Tre pers rider från Chile in i Argentina (verkar det som iaf), tjafsar en del, skjuter en del, våldtar och våldtas. That's about it.
PeterTheW
2024-05-11
Otroligt snygg film, men det funkar inte riktigt för mig. För segt, och för omänskligt på nåt sätt. Den lyckas ju med att sätta känslan på många sätt, men det är ingen trevlig upplevelse att sitta igenom direkt.