Belägringen av Jadotville

Irländska soldater på fredsuppdrag i Kongo under det tidiga 1960-talet försvarar tappert sin utpost från en fientlig belägring.

Djason
2022-01-28
Vinner mycket på att den inte är så blodig. Intressant film om än lite haltande då persongalleriet inte får så mycket svängrum. Persbrandt känns väl kanske inte helt rätt i sin lilla roll.
Zebulonm
2022-01-08
Riktigt bra och intressant.
mammene
2020-09-03
Politiskt spel och människor som kommer i kläm. Lite väl spännande för min del, men också intressant med det underliggande och en aha upplevelse. Nu vill jag veta mer och börjar med att se den danska dokumentären om Dag Hammarskjölds öde.
Qhorinhalfhand
2018-04-19
Ibland kändes manuset lite styltigt på något sätt och vissa saker blir övertydligt. Det filmen lyckas bäst med enligt mig är att få tittaren att leva sig in i frustrationen som finns i filmens main-plot. Stark 3a

2017-08-08
Den här filmen är så tråkig att klockorna stannar.
Gordyal
2017-08-07
Tveksamt om jag har sett så mycket testosteron i någon film som inte varit ren macho-action (typ Arnold). Spännande och effektivt hela vägen, men en klent berättad avslutning gör att fyran ryker. (9+/15)
Supernaut
2017-08-02
Den tar sig lite friheter med historien, men överlag spännande och snygg. Väldigt välspelad trots en del hollywoodklyschor intryckta i onödan.
tvamvarg
2017-07-26
Varje liten detalj i denna film suger verkligen. Bara den som uppskattar så mycket hjärndödhet som möjligt till sitt pang-pang kommer att gilla den.
Starkbröl
2017-07-13
Bra stridsscener, men den lider lite av historiska felaktigheter inklusive klichéartade överdramatiseringar och en politisk story som inte lyfter. Persbrandt sänker som vanligt allt han är med i, huga huga.
Jamesa
2017-04-04
Bra på alla sätt. Intressant skildring och bra krigsscener.