Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Straight Story


Resan startar när 73-årige Alvin Straight får besked att hans bror fått en hjärnblödning, något som ställer Alvin inför ett svårt val. De har nämligen inte pratat med varandra på över tio år på grund av ett gammalt bråk. Samtidigt vet han inte hur många fler chanser han får att träffa sin bror i livet. Men det är värre än så. Alvin är själv sjuk och kan knappt gå, ett ständigt orosmoment för hans dotter Rose. Dessutom ser han så dåligt att han inte längre får köra bil. och brodern bor över 50 mil därifrån. Trots detta bestämmer sig Alvin för att genomföra resan på ett både farligt och egendomligt sätt - på sin motorgräsklippare.


Originaltitel The Straight Story
Regissör David Lynch
Manus Mary Sweeney, John Roach
Genre Drama, Äventyr, 90-tal, Roadmovie, Biografi
Skådespelare Richard Farnsworth, Sissy Spacek, James Cada, Everett McGill, Harry Dean Stanton, Donald Wiegert, Jack Walsh, Sally Wingert, Wiley Harker, Anastasia Webb, Kevin P Farley, John Farley, John Lordan, Barbara E Robertson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4774
Filmnummer 87

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av jotnan
Alvin Straight, en gammal man i en liten amerikansk by får nyheterna om att hans bror fått en stroke. De har inte pratat med varandra på mer än tio år. Varför kommer han inte ihåg, och det spel...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ray
David Lynch betraktas nog av de flesta som en lite märklig man, att han är ett geni är det enligt mig inget tvivel om. Han har genom året gett oss minst sagt orginella filmer som tex. ”Eraserhead...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
David Lynch är en experimentfull regissör som kanske mest förknippas med mystik, gåtfullhet och berättelser som är ganska mörkna och vridna. The Straight Story är dock en ganska hoppfull berä...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-03-08
Nja, lite väl snyft historia för min smak!!!
Nalleman
2017-11-29
Fin och stämningsfull skildring. Många fina miljöer på den amerikanska landsbygden. Klart sevärd!
ebbaröd
2017-06-20
Att detta är i Lynchs regi märks mest på musiken, men det är ju inte hans historia eller manus. Lågmält men behagligt.
Jamesa
2017-03-09
Eftertänksamt porträtt.
Dream
2017-03-07
Så enkelt samt sött och ett mästerverk är fött! Man kan delvis säga att det här är David Lynchs eget svar på "Kan du vissla Johanna?" och vem hade trott att Lynch någonsin skulle göra en sådan här familjefilm? Precis lika chockerande som när Keith Richards gav ut barnboken "Gus & Me", men som dem säger i Triss reklamen "Plötsligt händer det" En riktig klassiker helt enkelt.
Zebulonm
2017-01-06
En fin historia med många fina budskap och stunder.
Qhunden
2015-10-07
Stämningsfull, nästan meditativ. Farnsworth känns otroligt genuin, vilken dunderprestation han gör! Ögon som säger allt. Så fin!
Ful_fisk
2015-08-20
"Walt Disney pictures presents a film by David Lynch" Vem hade väntat sig att någonsin få läsa den meningen i början av en film? Men Lynchs visuella stil skiner igenom hela den varma och fina berättelsen som i sin tur inte är så dum den heller. Lite långdragen ibland, men som helhet ändå en riktigt bra och fin film.
Astrojacob
2015-07-19
Skickligt hantverk och fullblodsprestation i samtliga roller. Stark Fyra.
Jämte
2015-05-02
En fin film, men inte så mycket mer.
Visa äldre kommentarer »