The Stranger Inside

Radioprataren Erica Bain älskar sitt liv och lever med en fästman som hon avgudar. Lyckan tas dock ifrån henne efter att paret utsätts för en brutal attack då hon själv skadas svårt och hennes fästman omkommer. Sorgen sätter sina tydliga spår och Erica klarar inte av att lämna tragedin bakom sig. Istället tillbringar hon nätterna på New Yorks gator för att leta upp förövarna.

Originaltitel The Brave One
Alternativ titel Stranger in You
Regissör Neil Jordan
Manus Roderick Taylor, Bruce A Taylor, Cynthia Mort
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jodie Foster, Mary Steenburgen, Naveen Andrews, Nicky Katt, Carmen Ejogo, Gordon MacDonald, Lenny Venito, Rafael Sardina, Terrence Howard, Jane Adams (II), Zoë Kravitz, Blaze Foster, Luis Da Silva Jr, Ene Oloja

fridenpaden
2018-02-17
Vette fan. Svag trea.
2016-12-10
Temat är så banalt och uttjatat som det bara kan bli. Men bortser man från det så är det här faktiskt en väldigt bra film, mycket tack vare Jodie Foster.
92axha10
2016-03-14
Rätt tråkig och pretentiös. Jag himlade med ögonen för många gånger
BenStiller
2015-12-03
Mörkt berättad hämndhistoria. En svacka i mitten av filmen, men intresset för hur det ska sluta hålls ändå vid liv. Sevärd om man gillar genren.
Tatty
2015-10-07
Riktig bra film med Jodie Foster. Bra och spännande ända från början till slutet.
S_Griffon
2015-08-05
En mer nedtonad version av boondock saints. Annan tvist men angriper samma frågeställningar.
2014-12-22
Det är alltid en härlig upplevelse att se Jodie Foster agera men tyvärr är det inte allt för ofta. Kanske är det en del av att det som gör prestationer som detta från henne ännu mer bättre. Jag gillar verkligen denna film och förvånande nog så är det också en väldigt visuellt snygg film. Terence Howard är lysande och ibland är det bara så skönt att se filmer sluta som man önskar även om det samtidigt får en att undra över sin egen moral.
LacombeLucien
2014-05-18
Inte bra.
Robkiller
2013-11-16
Att ta lagen i egna händer och hämnas... Dramathriller med en rätt så ok handling, men det blir för segt... bra skådespelare och helt ok regi gör ändå att det här blir sevärt utan att vara bra.
Borrman
2013-07-30