Det grymma svärdet

En pojkes far, som var kung, blir mördad av en som vill ha makten över tronen. Pojken flyr och växer upp till en krigare, nu vill han hämnas sin döde fader.

Originaltitel The Sword And The Sorcerer
Regissör Albert Pyun
Manus Tom Karnowski, Albert Pyun, John V Stuckmeyer
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Richard Lynch, Lee Horsley, Richard Moll, Robert Tessier, Kathleen Beller, Simon MacCorkindale, George Maharis, Anthony De Longis, Nina Van Pallandt, Anna Bjorn

Starkbröl
2023-02-07
Fula effekter och mask och plastsvärd och en snygg Kathleen Beller. Bra skit! Inte helt värdelös.
dudson
2018-11-27
Mäkta äventyrligt fantasy grej detta spektakel. Känns att det är Pyun som varit bakom spakarna. Flygande svärd o annat flum grejs. Richard Lynch är verkligen den som räddar upp alltihopa med sin givna skurk roll. Visst märker man att resten av skådisarna är rejält kass. Nåja skön film hursomhaver.
2016-10-29
Inte jättedålig men inte så där jättebra heller. Skådespelarna gör bra ifrån sig och storyn är bra, men filmen i sig hade kunnat bli mycket bättre.
gjoob
2016-09-12
Slank ner relativt lätt, med god hjälp av ett par kalla.
Kreepy
2014-09-24
Det var på tok för lite tri-sword genom hela filmen.
Korben_Dallas
2013-10-07
Bättre hade de vart om man: Skippat gubbidolen Talon, skippat de svältande folket, skippat rättvsians gång och istället fokuserart på krig, hat och den föräddiska relationen mellan demonen Xuiza och Cromwell så hade detta kunnat bli annorlunda och riktigt sevärt.
RichardEk
2013-07-28
Riktigt dålig är denna film, även för en fantasyfantast. Bland de ledande rollerna syns b-skådisar från "Dynasty" och "Falcon Crest" (bara en sådan sak). En annan framträdande insats görs av den "stora tysk" som åker in i en flygplanspropeller i den första Indiana Jones - filmen. Denna gången slipas han huvud längs en slipsten så att hjärnsubstansen stänker upp på kameran (det kallar jag en karriär i Hollywood det). Filmen är uppenbarligen gjord med mycket liten budget, och då kan det bli så här.
ultros
2012-06-09
Lite fin på ett fåtal ställen, men i det stora hela alldeles för trist.
Strange_
2012-01-15
Vad var bäst?! fighting scenen som ska vara rå men som snarare ser ut som ett utdrag ur en balett? det multifunktionella svärdet utan hämningar? faktumet att filmen har tre bikaraktärer men ingen huvudperson, eller så är det tre outvecklade huvudpersoner? Alla oväntade klipp på "kreativa" ställen? Listan kan göras längre! Haha. Se den om du vill få dig ett gott skratt.
Strange_
2012-01-15
Hahaha så skrattretande! Älskar hur jäävla dålig den var, var verkligen längesedan man såg en sån sjukt kass rulle!