Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Tredje mordet


En försvarsadvokat måste ta ställning till ett mord. Frågan är vilken brottsrubriceringen skall vara för att undvika dödsstraff.


Originaltitel Sandome no satsujin
Alternativ titel The Third Murder, The 3rd Murder
Regissör Hirokazu Koreeda
Manus Hirokazu Koreeda
Genre Mysterium, Kriminalare, Drama, 2010-tal
Skådespelare Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Shinnosuke Mitsushima, Mikako Ichikawa, Izumi Matsuoka, Suzu Hirose, Yuki Saitô, Isao Hashizume, Hajime Inoue, Aju Makita, Kôtarô Yoshida
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 62
Filmnummer 129996

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

KyLLo
2020-04-26
Jag gillar verkligen hur den är filmad. Visuellt väldigt mysig och behaglig. Annars tycker jag särskilt om vardagskänslan och den lågmälda humorn. Belyser svårigheterna vid förhör och beslut om straff (den svenska miniserien Bevisbördan är ett annat exempel på det). Tänkvärt hur hårfina marginalerna kan vara mellan att dömas till döden och att klara sig undan. Det som gör att betyget stannar på tre är att det blir för mycket förhör och juridik, att den utdragna processen egentligen inte ger mycket för mig och att det brister något i trovärdighet. Jag hade velat vara mer ute på fältet än i förhörsrummet.
hsimpson
2020-03-21
Riktigt snygg, välspelad och med bra musik. Känns ibland mer som en filosofisk studie av livets mening än en mordgåta, vilket höjer betyget. Men andra halvan blir lite väl långsam, och avslutningen känns lite menlös. Stark trea.
StureStenhög
2019-08-14
En lite annorlunda mordgåta där mysteriet nog framför allt får sägas ligga i vad den misstänkte egentligen har för agenda med den berättelse han hela tiden ändrar på. Hans samtal med advokaten utgör filmens intressantaste scener. Här ger också upphov till en del funderingar kring en advokats roll. Det är dessutom alltid intressant att få en inblick i olika länders rättssystem. Det känns dock som en film som nog gärna vill att publiken ska fundera vidare på den i efterhand, och det kan jag inte påstå att jag har gjort, så något större avtryck gjorde den väl ändå inte
Haenskii
2019-05-19
Snygg och välspelad fim. Tyvärr blir det i slutändan för mycket lösa trådar. Känns ibland mer som en filosofisk studie av livets mening än en mordgåta vilket drar ner betyget.
#54
2019-01-01
Den här filmen behöver bearbetas ett tag i mitt huvud, vilket är ett mycket gott betyg.
emilstjernholm
2018-12-12
Långsamt berättad och hårt stiliserad berättelse om sanning och lögn. En del bildkompositioner imponerar men det tar aldrig fart. Misumi saknar en djupare dimension för att det ska bli riktigt intressant.
mammene
2018-10-07
Här ger man sig verkligen tid till att klura fram och tillbaks och det finns mycket här att hämta, tyvärr var det en trött kväll för mig så betyget känns inte rättvist. Så det blir en trea så länge, kanske jag gör om titten något piggare.
goeran
2018-04-30
Hirokazu Koreedas kriminaldrama Tredje mordet (Sandome no satsujin) från 2017 tycker jag är väldigt tilltalande; och vilken kontrast mot dagens Hollywoodfilmer! Så skönt med detta lugna och stillsamma tempo (ingen action och inga biljakter); istället får man se hur rättssystemet och domstolsprocessen faktiskt fungerar. Bra skådespelare överlag men extraplus för Kōji Yakusho som den misstänkte mördaren och Suzu Hirose som den mördades dotter.