Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Trädet


En kärnfamilj på den australiska landsbygden raseras när pappan dör, men den 8-åriga dottern inbillar sig att han lever vidare i gårdens vackra fikonträd. Snart hotar stammen såväl husets som familjens stabilitet.


Originaltitel The Tree
Alternativ titel L'arbre
Regissör Julie Bertuccelli
Manus Julie Bertuccelli
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Charlotte Gainsbourg, Aden Young, Marton Csokas, Tom Russell, Christian Byers, Penne Hackforth-Jones, Arthur Dignam, Morgana Davies, Gabriel Gotting, Gillian Jones
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 417
Filmnummer 82022

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2020-05-27
Pappan i en fyrabarnsfamilj får en hjärtinfarkt när han kör sin lastbil, detta när han nått tomtgränsen till familjens bostad. Bilen rullar sakta över tomten och stannar mot ett jättelikt fikonträd, på lastbilens flak står hans skräckslagna åttaåriga dotter Simone. Pappan avlider på platsen. Detta är upptakten till filmberättelsen som handlar om sorg och sorgearbete och berättas som en fantasifull saga med det stora fikonträdet i en huvudroll. Många bra skådespelarinsatser, men man kanske ska framhäva insatserna som Morgana (Morgan) Davies gör som Simone och den alltid fantastiska Charlotte Gainsbourg gör som mamma Dawn.
Barneyk
2018-03-03
Lite fin men mest väldigt väldigt tråkig och ointressant. Berör inte en enda känsla någonsin och jag bryr mig verkligen inte alls.
JimCarrey
2012-11-13
Första dåliga filmen jag sett med Charlotte Gainsbourg. Nån gång ska väl va den första.
deseriedouleur
2011-11-01
Mycket fint foto men alldeles för slätstruken i övrigt. Jag tycker mycket om Charlotte Gainsbourg men hennes ständigt handfallna karaktär gick mig fullständigt på nerverna och de urvattnade trädmetaforerna härs och tvärs fungerade knappast till filmens fördel.
KatarinaH
2011-10-28
Finstämt, rörande, ibland med lite väl förenklad symbolik om att leva med & överkomma en förlust.(Fullständig recension på engelska (med info om handling) på http://wordsofkatarina.blogspot.com/2011/10/tree-by-julie-bertuccelli-2010.html)
KyLLo
2011-10-12
Fin stämning i en ganska lågmäld film. Det händer inte särskilt mycket och blir förutsägbart på sina ställen, men kanske är det tack vare charmtrollet Morgana Davies som filmen blir sevärd. Skönt att se en film där en flicka klättrar i träd och vågar säga ifrån, men hennes repliker känns för mogna för en åttaåring.

2011-10-07
Övertydligt och lite tjatigt, men bra.
Scriptures
2011-07-21
Vacker film helt klart, men jag retade mig en del på dotterns beteende som ofta kändes orealistiskt och krystat - jag vet att ett barns agerande kan vara irrationellt, men det här fungerade det inte fullt ut. Bra rollprestationer från de flesta, och jag gillar Csokas här särskilt, samt mellanbrodern. Fint soundtrack också! En stilla film som kan kännas något långsam emellanåt, men är man redo för det så är det lätt att njuta istället.
arnathalon
2011-07-14
Störde mig på förutsägbarheten och klyshorna, blev ej indragen. Men fint foto och lite småmysig bitvis.
berckae
2011-06-16
En film som vill mycket men som egentligen inte säger något. Rakt igenom fin och sval film, med ett mycket vackert foto. Dessvärre inget som berörde mig alltför mycket, skådespeleriet var däremot otroligt bra.
Visa äldre kommentarer »