Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Trial of the Chicago 7


En fredlig protest förvandlades till en våldsam sammandrabbning med polisen. Det som följde blev en av historiens mest famösa rättegångar.


Originaltitel The Trial of the Chicago 7
Regissör Aaron Sorkin
Manus Aaron Sorkin
Genre Drama, Thriller
Skådespelare Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, Michael Keaton, John Carroll Lynch, Yahya Abdul-Mateen II, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Damian Young, Ben Shenkman, J C MacKenzie, Frank Langella, Danny Flaherty, Noah Robbins, John Doman, Kelvin Harrison Jr, Caitlin FitzGerald, Brady Jenness, Max Adler, Meghan Rafferty, Alice Kremelberg, Tiffany Denise Hobbs, Larry Mitchell, Wayne Duvall, Michelle Hurst, Kathleen Garrett, CJ Wilson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 336
Filmnummer 138455

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrNenne
2021-06-18
Det är mycket bra i den här filmen som är mycket kompetent castad och berättad, men det saknas en del också. Man får aldrig nån riktig överblick, eller kommer nära personerna, och slutet bara kommer helt plötsligt utan att man egentligen nått nåt crescendo. Kompetent och stilfull.
sloburned
2021-05-04
Även om ämnet är intresserant och viktigt så blir det så fruktansvärt övertydligt att de handlar om de goda mot de onda. De goda porträtteras som unika individer som har förnuftiga och genomtänkta mål och ambitioner, åtminstone inom den värld där de verkar. De onda porträtteras som... onda. Möjligen med undantag för Gordon Levitt. Trots detta så finns det naturligtvis underhållningsvärde i filmen och vad gäller hantverket både framför och bakom kameran så råder inga tvivel om att det är välgjort. Jag tror dock att jag hade uppskattat den mer om man inte valde att göra den så väldigt onyanserad
mammene
2021-04-27
En aning rörig i början, men efter hand får man information om personerna och händelsen. Bra då att varva rättegångsscenerna med vad som egentligen skedde. Den stora behållningen är vad som utspelar sig i rättegångssalen, det är många olika karaktärsbeskrivningar, det är allvar blandat med komik, för det hela blir absurt till slut och domaren är mycket speciell milt sagt. Framför allt är det mycket bra skådespel och en film som skapar intresse av att vilja veta mer.
karlmats
2021-04-11
Jag är lite svag för rättegångsdraman och Sorkin är ju väldigt hemma i den här världen så det blir en bra kombination. En otroligt imponerande cast och en otroligt imponerande historia som jag hade missat. Helt omedvetet blev det här en naturlig fortsättning på Judas and the Black Messiah som jag såg dagen innan då filmerna knyter an till varandra på ett logiskt sätt. Jag är dock mer engagerad i den här filmen, Mark Rylances försvarsadvokat lägger grunden till det men även Borat, Redmayne, Strong och de andra känns som riktiga personer både innanför och utanför rättegångssalen. Langella är kanon som halvt förvirrad, halvt korrumperad domare också. T.o.m. Gordon-Levitt klarar sig undan med äran i behåll även om han kanske är den svaga länken här. Det är välskriven och rapp dialog och det är underhållande hela vägen. Det blir en stabil 3a.
myslas
2021-03-21
Mer stil än bra berättande. Rätt underhållande ändå. Svag trea.
ASSFACE
2021-03-20
Överraskande underhållande.
Gordyal
2021-01-21
Intressant story och stabil film, men inte mer än så. (8/15)
PeterTheW
2020-11-23
Bitvis underbar, bitvis lite småtjatig.
Christofer
2020-11-15
2020-10-22: Inte den fantastiska film jag hade hoppats på kanske, men helt okej. Knepig rättegång.
Ful_fisk
2020-11-10
Välgjord och välspelad för det mesta, men det där lilla extra saknas. Tycker Molly's Game var klart bättre, t ex. Baron Cohen är verkligen en bra skådis. Sevärd, men trist att alla filmer ser så digitalt stela ut nuförtiden, märks extra mycket när det ställs mot arkivbilder som här.
Visa äldre kommentarer »