Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Trolljägaren


En skara studenter är ute i de norska skogarna och gör en dokumentär om tjuvjakten på björn. Men när de hittar mannen som påstås tjuvjaga björnar, visar det sig att det är något annat han är ute efter...


Originaltitel Trolljegeren
Alternativ titel The Troll Hunter, Trollhunter
Regissör André Øvredal
Manus Håvard Johansen, André Øvredal
Genre Äventyr, Skräck, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Otto Jespersen, Tomas Alf Larsen, Johanna Mørck, Glenn Erland Tosterud, Hans Morten Hansen, Robert Stoltenberg, Urmila Berg-Domaas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4175
Filmnummer 84934

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


TURGUT
2018-05-04
Rolig idé och annorlunda film.
sille
2016-08-09
Stängde av vid första troll-scenen... Ingen trovärdighet för skådisarna tyvärr, gillar temat och idén.
Troddel
2016-03-06
En film som jag tänkt se länge. Underhållande, kul vetenskapifiering av troll och lysande Jespersen i huvudrollen.
Lotso
2015-10-30
I sin helhet är Trolljegeren är välgjord och bra film. Den använder sig utav found footage på rätt sätt, och jag gillar även den lila detaljen att när de får en ny kameraperson i filmen så ser filmens kameravinklar och sättet den är filmad på annorlunda ut. För i verkligheten så märker man skillnad på när två personer filmar någonting. Men vad som gör filmen sevärd är mycket av Otto Jespersen insats i huvudrollen som själva trolljägaren. Han gör hela filmen och är mer intressant än själva trollen. en även de bjuder på underhållning. Likaså att det bjuds på skön komedi under hela filmens gång då filmskaparna själva vet om att filmen i sig är något fånig. Jag hade velat se praktiska effekter hos trollen och inte CGI som tyvärr inte såg så värst bra ut och inte alls övertygande. då hade filmen sålt mig mer och jag tror den hade kunnat bli något ännu mer extra då. Trots det är det fortfarande en av de bästa i found footage genren då den förstod sig på konceptet. Men det säger väl inte så mycket med tanke på att jag avskyr found footage genren vanligtvis.
KyLLo
2015-09-22
I början var jag mycket tveksam till om det här dokumentära stuket skulle fånga mitt intresse i längden. Det känns inte särskilt trovärdigt heller, men det funkar faktiskt. De har kombinerat vanlig viltjakt med myter om troll på ett skickligt sätt, vilket skapar ett visst underhållningsvärde. Lite synd att de spoilar på omslagsbilden.
ekback
2015-09-01
Lite smårolig och skapliga effekter.
silvertrain
2015-04-06
En bra, intressant och spännande/läskig film. Roligt att se en norsk skräckfilm också. Och precis som janne sa så är det roligt med en film om troll. Det är ju inte ett så vanligt tema inom skräckgenren. En trea.
ulpe01
2015-02-26
Kul film som var snyggare än jag väntat mig. Någorlunda originell idé, och jag hade en underhållande stund i soffan.
Starkbröl
2015-01-04
Kreativt och god underhållning med ganska små medel. Roligt att se lokal mytologi på film.
janne
2014-12-26
En stark trea tycker jag filmen ska ha. Lite ovanligt med en film om troll och inte så vanligt att jag ser norska filmer heller. Klart sevärd!
Visa äldre kommentarer »