3.5
3.5
The Unknown
Alonzo är en armlös knivkastare på en cirkus, som besitter stor skicklighet med sina fötter. Han är förälskad i sin assistent, Nanon. Hon är i sin tur kär i cirkusens starke karl, Malabar. Men hon står inte ut med att män tar henne i sin famn. Alonzo ser med oblida ögon på Nanons lystna blickar mot Malabar och dessutom bär Alonzo på en stor hemlighet under rocken.

Originaltitel | The Unknown |
Regissör | Tod Browning |
Manus | Tod Browning, Waldemar Young |
Genre | Romantik, Stumfilm, Skräck, Drama, 20-tal |
Skådespelare | Lon Chaney, Joan Crawford, Norman Kerry, Nick De Ruiz, John George, Frank Lanning |
Filmnummer | 20994 |
Rätt tramsig story och den är i min mening rätt medelmåttig. Långt ifrån lika bra som West of Zanzibar, det andra Chaney/Browning-samarbetet jag har sett.
Jag var en sån där irriterande Filmtipsetanvändare som skrev kommentarer som var en halvmil lång!! Ursäkta mig!! Jag raderade denna kommentar och nöjer mig med att säga apropå THE UNKNOWN att det är Tod Brownings mästerverk, som överträffar både FREAKS OCH DRACULA. Mästerverk!! 5.
Härligt makabert drama med Lon Chaney i en av sina bästa rollprestationer. Svart, sinnessjukt och ändå charmigt.
Bizarre love triangle! Browning gör redan här bildserier för ljudfilmsmediet men den egensinniga logiken är det inget fel på.
Lon Chaney är helt fantastisk och jag älskar storyn. Det enda som drar ner är slutet lite, men annars riktigt creepy film.
Torr och ofta fånig utan att beröra på nåt sätt. Lite lattjo när an försöker gömma armarna bakom ryggen dock, och hiskeligt långsökt plan i slutet.
Gillar denna film - den känns som förstudie till Freaks (som någon nämnde) och har en något udda framtoning, även om berättelsen är en klassisk melodram. Scenen där Alonzo möter läkaren är härligt scenograferad med ett jätterum, tomt på allt utom sängen. Lon Chaney växer också som skådespelare för varje film jag ser honom i.
Härligt bisarr, men relativt dåligt utförd iMHo...
Borde heta "Freaks: the beginning". Absolut ljuvligt triangeldrama i cirkusmiljö med kärlek, passion, svartsjuka o död. Lon Chaney (Hunchback 1923) imponerar enormt o även Joan "NO WIRE HANGERS" Crawford måste jag erkänna spelar mycket bra. Storyn enkel men enormt effektiv o underbyggs fantastiskt av musiken som lades på 1997. Fantastiskt helt enkelt. Ljuv Stum-Femma. Great Dracula-Tod!