Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

The Village


Någonstans i de djupa skogarna ligger en liten by, där invånarna lever helt isolerade från omvärlden. En idyllisk tillvaro i harmoni med naturen - om det inte vore för hotet från de onda varelser som finns i den omgivande skogen. Rädslan för vad som gömmer sig i skogen gör att ingen vågar lämna byn. När en ung man, Lucius Hunt, ändå planerar att gå över bygränsen in i det okända, börjar det hända oförklarliga - och allt mer fasansfulla - saker...


Originaltitel The Village
Regissör M Night Shyamalan
Manus M Night Shyamalan
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody, William Hurt, Sigourney Weaver, Brendan Gleeson, Cherry Jones, Jayne Atkinson, Judy Greer, Celia Weston, John Christopher Jones, Frank Collison, Fran Kranz, Michael Pitt, Jesse Eisenberg, Zack Wall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12380
Filmnummer 19984

Recensioner

Skapad 2019-11-06 av IdaRystad
Sjätte sinnet blev en enorm framgång och är för övrigt en fantastiskt bra film, och nu kommer skaparna med ännu en skräckfilm i samma anda (de har även gjort the Signs som dock inte blev lika ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-23 av connya
Alla tyckte om Sjätte Sinnet. Unbreakable hade folk svårare för och när Shyamalan gav oss \"Signs\" haglade kritiken. Jag tycker alla de tre filmerna är suveräna på olika plan. Filmer med tanke...   Läs mer »

Skapad 2006-10-10 av
Ännu ett mästerverka av regissören och manusförfattaren M. Night Shyamalan. En skrämmande historia i sagomiljö om människors ond- och godhet. Vi får följa händelserna i en liten by i det se...   Läs mer »

Skapad 2004-09-01 av Loomis
Det genomförs just nu en enorm marknadsföring av ”The Village” och det har varit omöjligt att missa dens ankomst till biograferna. Har du trots allt gjort det så är det här en film av mannen b...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-04-24
Haha, nja jag tycker nog man mest lurar publiken med den här filmen...
ToddDowney
2019-01-25
Trailern gör verkligen denna filmen en otjänst. Får den och framstå som en riktigt kuslig monster film men i själva verket är en romantisk historia med monster inslag som inte alls funkar ihop. Tyvärr.

2017-05-27
Shymalan er jo Hollywoods clown!
Stygga-Vargen
2016-11-21
Denna film gick jag och såg på bio en gång i tiden och Shyamalan har gjort både bättre och sämre filmer än denna. Men det här är en av hans bättre filmer.
LacombeLucien
2016-08-11
Den är okej.
ConanBarbaren
2016-06-16
Otroligt bra skräckfilmsmaterial, men klumpigt genomfört på flera plan, skulle kunna varit en grym film.
Rymdis
2016-06-08
Den skulle kunnat vara mycket bättre om inte delar av expositionen varit så klumpig.
annihilat0r
2015-07-25
Jag har nu upplevt den mytomspunna filmen "The Village". Visst har berättelsen en viss dragningskraft, men generell kvalitet saknas för att den lilla byn tidlöst ska kunna flyga vidare.
Bumbi78
2015-05-26
Spännande, stiligt, lätt suggestivt och väldigt stämningfullt. Shyamalans fjärde filmefter genombrottet med Sjätte Sinnet och här verkar nån tröttnat på honom för minns att the Village togs emot svalt. Synd då den verkligen är bättre än genomsnittet. Antagligen dock en film man bara kan avnjuta till fullo första gången man ser den.
Krille80
2014-11-06
Bra thriller med spännande och smart manus. Skådespelarna är suveräna och musiken passar in mycket väl. Utan att avslöja något så är slutet lite annorlunda än man tror även om man kanske kan räkna ut det en bra bit in i filmen. Sevärd! 3+
Visa äldre kommentarer »