2.2

Dolittle

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel.

Originaltitel Dolittle
Regissör Stephen Gaghan
Manus Stephen Gaghan, Dan Gregor, Doug Mand
Genre Komedi, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2020-talet
Skådespelare Robert Downey Jr, Antonio Banderas, Harry Collett, Michael Sheen, Jessie Buckley, Jim Broadbent, Ralph Ineson, Joanna Page, Kasia Smutniak, Emma Thompson (röst), Rami Malek (röst), Tom Holland (III) (röst), John Cena (röst), Selena Gomez (röst), Ralph Fiennes (röst), Marion Cotillard (röst), Carmen Ejogo (röst), Craig Robinson (röst), Octavia Spencer (röst), Kumail Nanjiani (röst), Frances de la Tour (röst)

pelikan
2021-12-20
Ganska fånig. Och Dolittles dialekt! Löjlig. Och ändå ganska kul... Kanske därför att jag såg den med barnen, som gillade den mycket!
Miamia
2021-11-13
Förutsägbar och klyschig. Känns snabbt ihopplockad. Jag får också en känsla av att den klippts ner ganska hårt - det görs stora hopp i handlingen.
Tatty
2021-07-27
Gillade den. :)
2021-07-13
Riktigt töntig film, blä!!!
HerrNenne
2020-10-30
Förvånansvärt bra för att vara en tramsig barnfilm. Håller ändå nivån. Jag hade varit helsåld om jag var yngre, fick den där känslan man fick av barnfilmerna när man var liten. Bara ett fåtal tillfällen var för tramsiga, det var fler tillfällen då den var genuint rolig.
StureStenhög
2020-05-12
En enda röra av trams och kaos. Att man valt att låta Robert Downey Jr spela Johnny Depp känns inte speciellt inspirerat, och han är verkligen usel. Animerade djur är ett otyg också, och det förtar all charm från en sådan här film. Robert Vince satt och kastade popcorn på duken får man anta. Här och var finns det dock något enstaka skämt som kanske hade kunnat vara kul om det hade funnits lite mer finess, men här använder man snarare taktiken att ösa på så mycket som möjligt och hoppas att någonting fungerar, vilket det alltså inte är mycket som gör. Tvåan är ganska svag
elon
2020-03-31
Bättre än väntat. Förstår inte varför den blivit så nedsablad.