Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

The Warriors - Krigarna


New York. En stad fylld av neon och ångande het våt asfalt. En stad fylld av våld. En stad där djungelns lag råder och där det gäller att överleva till varje pris. Den starkaste vinner! I natt har en gängledare mördats. Det ryktas att the Warriors har dödat honom. Det råder nu krig. Alla New Yorks gäng är på krigstigen - från Coney Island och Manhattan till Bronx. Dom är många - många fler än polisen. Deras enda mål är att döda Warriors. Men Warriors medlemmar är beredda att kämpa för sina liv. Skall denna natt bli deras sista? Det hela utmynnar i ett våldsamt gängkrig där hatet tar sig mycket grymma uttryck.


Originaltitel The Warriors
Regissör Walter Hill
Manus David Shaber, Walter Hill
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, 70-tal
Skådespelare James Remar, Mercedes Ruehl, Michael Beck, Deborah van Valkenburgh, David Patrick Kelly, Thomas G Waites, David Harris, Dorsey Wright, Brian Tyler, Tom McKitterick, Marcelino Sánchez, Terry Michos, Lynne Thigpen, Steve James (I)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4099
Filmnummer 7135

Recensioner

Skapad 2005-02-10 av elektro_zod
Det är sent sjuttiotal i New York och nio representanter från stadens alla gäng samlas till ett jättemöte. Planen från gängledaren Cyrus är att med det enorma antalet medlemmar som alla gäng ...   Läs mer »

Skapad 2003-02-27 av ray
En gigantisk sammandrabbning tornar upp sig i New Yorks undre värld. De nattliga härerna uppgår till 100000 man. De är fler än polisen – det går fem man på varje polis. I natt är de ute efter...   Läs mer »

Skapad 0000-00-00 av BobbyPeru
The Warriors är en av 1970-talets coolaste kultfilmer. Filmen handlar om diverse New York-city-gäng. De tuffaste är onekligen The Warriors. Men haken är att de är tvungna att bevisa det denna vå...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2020-01-19
Väldigt snygg men rätt tunn film, men håller inte med om att den hade ett genomgående tydligt klassperspektiv. Scenen i tunnelbanan var ju fantastisk, men resten av filmen saknade nästan helt den aspekten. Hade det varit mer av den varan hade den fått ett högre betyg.
miss_spears
2019-08-21
Typical male bullshit
krank-mma
2019-08-18
Jag gillar filmens tydliga klassperspektiv, tydligast visat i scenen i tunnelbanan med medelklassparen. Det är hela tiden tydligt att det här inte handlar om några förhärdade monster utan om i grunden ganska naiva och o-världsvana ungdomar som reagerar på en kass situation. Det här är inga medelklasskids, liksom. Om man tycker illa om filmen för att ungdomarna i gänget inte är "häftiga" så har man inte förstått filmen överhuvudtaget, och har en alldeles för snäv ram för vad som gör en film bra.
Biberkolben
2019-05-27
JA.
Raimo_1985
2019-03-24
Andra titten och nu sänker jag till en trea. Jag gillar allra mest rallarslagsmålet på toaletten!
Rift
2018-10-09
Enastående töntig från början till slut. Neandertalnivå. Om fjortisar blir impade av nåt så efterblivet måste jag tycka synd om dem.
karlmats
2018-08-27
Tydligen en kultfilm men jag köper inte det här. Gäng är ju i allmänhet ett ganska töntigt fenomen men unga killar som känner sig mot samhället behöver väl få utlopp för sin tomhet på nåt sätt, vare sig det är genom fotbollshuliganism, stenkastning i förorten eller som här halvorganiserade killar vars enda mål verkar vara att sätta sitt lilla avtryck på världen i sin lilla del av världen. Det finns ju egentligen ingen karaktärsutveckling alls här. Man får följa det här specifika gänget kuta runt, de är inte speciellt sympatiska alls, och lite grann känner man ju hela tiden att det inte gör mig nånting om de vinner eller får stryk i sina slagsmål. Det roliga är väl snarare hur oskyldiga slagsmålen är, i många fall är det en käftsmäll och sen ligger motståndaren ner och man går vidare med livet. Våldsspiralen är ganska låg alltså även om knivar och baseballträn förekommer också. Ganska mycket tv-spelskänsla över det här ändå, påminner lite om Final Fight till SNES där man sprang runt och pucklade på folk i färgglada outfits som kändes som gjorda för att få spö. Men jag ser inte hur jag skulle kunna fastna riktigt för det här, trots häftig musik och snygga färger. Det får bli en stark 2a, Walter Hill brukar ha den egenskapen hos mig.
ShenLong
2018-07-17
kultigt
mahasarakam
2017-07-21
Kultfilm om gängkrig i New York. Spekulativ och enahanda men mycket effektivt gjord.
Diclonius
2017-03-28
Ofattbart att den här gick igenom censuren med 0 klipp. Inte för att jag klagar, för den är suverän. För TV-spelsddiggarna kan nämnas att den här filmen mer eller mindre inspirerade hela Beat 'Em Up genren (Final Fight, Double Dragon etc) som skulle komma på 80 ch 90-talet. Och innan du avfärdar The Warriors som korkat underhållningsvåld, så bör det nämnas att hela storyn är en modern tolkning av Anabasis, en gammal Grekisk hjältesaga.
Visa äldre kommentarer »