nya casino utan svensk licens

3.5

The Woman in the Rumour

Hatsuko Mabuchi driver ett geishahus i det nutida Kyoto (som egentligen främst är en maskerad bordell). Hennes dotter Yukiko kommer hem från Tokyo efter ett misslyckat självmordsförsök som haft sin grund i att hennes pojkvän fått reda på vad hennes mor jobbar med. Yukiko känner därför till en början avsky för allt som har med geishahuset att göra. Hatsuko har en affär med den unga Dr. Matoba som ser efter geishahusets flickor. Doktorn och Yukiko blir dock intresserade av varandra; något som inte ses med blida ögon av Hatsuko. Till sist kommer det till en slutuppgörelse mellan de tre med en oväntad utgång.

landjorden
2009-10-27
Min första Mizoguchi men det lär inte bli den sista. Lysande skådespeleri av Kinuyo Tanaka som var en ny men mycket välkommen upptäckt
goeran
2008-03-28
Faktiskt en ganska bra film även Mizoguchi som vanligt har en tendens att ägna lite för mycket tid åt trista sociala frågor (vilket lätt går ut över filmens konstnärliga kvalitet och underhållningsvärde). Denna film är dock primärt ett relationsdrama och som sådant fungerar filmen väl. Givetvis är det Kinuyo Tanaka som bär upp filmen (precis som vanligt) men även Yoshiko Kuga är bra.