Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

They Live


De påverkar våra beslut utan att vi vet om det. De bedövar våra sinnen utan att vi känner det. De kontrollerar våra liv utan att vi märker det. Vi sover... De lever! John Nada gör en otrolig upplevelse. Då han tar på sig ett par solglasögon förändras allt omkring honom. Några av människorna som kommer mot honom har märkligt förvrängda ansikten. Överallt blinkar konstiga neonskyltar, med budskap och ordrar som inte kan missförstås. John menar att den värld han lever i är bebodd av främmande varelser. Allt tyder på en sedan länge planlagd invasion. De främmande varelserna utreder systematiskt jorden. Då John sluter sig till en underjordisk rörelse för att ödelägga de främmande varelsernas högkvarter upptäcks han och en nådlös jakt börjar...


Originaltitel They Live
Alternativ titel John Carpenter's They Live, They Live!
Regissör John Carpenter
Manus John Carpenter, Ray Nelson
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Roddy Piper, Meg Foster, Keith David, Peter Jason, John Lawrence (I), George 'Buck' Flower, Raymond St Jacques, Jason Robards III, Sy Richardson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1928
Filmnummer 4907

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av solmannen
En vanlig kille kommer till en stad. Så långt är allting normalt, men när han får tag på ett par speciella solglasögon upptäcker han att utomjordingar håller på att ta över världen. Utan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av F-M-J
Året är 1988, USA och Sovjet hade precis slutat jämföra sina muskler och Berlinmuren skulle falla året därpå. Förändringens tid var inne. Samtidigt färdigställer sience-fiction författaren...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av weng-weng
Wrestlaren Roddy Piper är en kringströvande hockeyfrillig byggnadsarbetare. Han får jobb på en byggarbetsplats och bostad i ett sorts kåkstadsliknande mikrosamhälle där folk får mat från ett ...   Läs mer »

Skapad 2003-12-06 av ray
John Nada är en arbetslös och hemslös dagdrivare. På drift från stad till stad försöker han hitta arbete. När han väl hittar ett arbete hittar han även ett par mystiska solglasögon, med d...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2021-09-05
Precis som många andra Carpenter-filmer är den betydligt bättre som idé än i genomförandet. Ändå en funktionell och ovanlig satir. Efter att ha sett detta blir det självklart att Carpenter och Hollywood inte längre var kompatibla med varandra.
myslas
2019-10-08
Har ett par moment som drar ner tempot en del och Rowdy Roddy Piper var en betydligt bättre wrestler än han var skådespelare men det här är till största delen väldigt underhållande. Ovanligt mycket humor och självdistans för att vara Carpenter och även om jag inte skulle vilja kalla det för en av hans bästa filmer så är det kul att se honom göra något annorlunda av genren.
lucius
2019-06-01
Jag förstår vad du menar Barneyk men jag tycker prova glasögon-scenen var en av dom bästa. I "a perverts guide to ideology" beskrivs denna scen som Franks ksmp för livet för att fortsätta leva i en illussion. Om det är sant eller om det är det faktum att Carpenter anlitat en wrestlare i huvudrollen och ville få valuta för pengarna låter jag vara osagt, men det resulterat i alla fall i en absurd scen av sällan skådat slag
Barneyk
2018-02-23
Jag gillar verkligen idén och den har bitvis en riktigt skön stil. Men actionscenerna överlag är så jävla kassa och vissa scener dödar tempot helt och hållet, framförallt prova glasögonen slagsmålscenen som bara är så jävla dålig. Så som helhet blir det inte mer än en tvåa!
sodomiten
2017-12-16
Carpenters bästa film. Och bra soundtrack.
emilstjernholm
2017-01-23
Smått underbar rulle med fantastiskt soundtrack och härlig åttiotalskänsla. Samhällskritik med glimten i ögat. Western Roddy Roddy Piper minns man från barndomen och han gör ett par snygga grepp även i den här filmen.
martineden
2016-07-06
[rek. 2] Oväntat samhällskritisk rulle av Carpenter. Många bra idéer som får ett förträffligt liv inom ramen av traditionell actionrulle. Filmen tjänar dock på den ironiska distansen som hela tiden bibehålls. Jag tycker, lite oväntat, att wrestlaren Roddy Piper fungerar bra i huvudrollen. Gillar verkligen de samhällssatiriska elementen. Bra!!! 3+/4-
federico033
2016-06-28
Coolt, kult, kul!
Golge
2015-12-04
Det - för all del bra, men - enformiga soundtracket, den extremt utdragna slagsmålsscenen, och känslan av att samtliga inblandade verkar ha tappat lusten mot slutet drar ner helhetsbetyget från 4 till 3.
Raimo_1985
2015-11-15
Skitcool och skitkul! :) Jag älskar John Carpenter och hans filmer.
Visa äldre kommentarer »