Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

This Is England


Det är 1983, och skolan slutar för sommaren. Shaun är 12 år och något av en ensamvarg, han bor tillsammans med sin mor i en sliten kuststad sedan hans far dött i Falklandskriget. På vägen hem från skolan stöter han ihop med ett gäng skinheads. De visar sig vara vänliga och tar honom under sina vingar, och sann vänskap uppstår. Allt förändras dock när en av deras kompisar släpps ut ur fängelset...


Originaltitel This Is England
Regissör Shane Meadows
Manus Shane Meadows
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Frank Harper, Perry Benson, George Newton, Andrew Shim, Jo Hartley, Stephen Graham, Thomas Turgoose, Joseph Gilgun, Kieran Hardcastle, Vicky McClure, Rosamund Hanson, Sophie Ellerby, Danielle Watson, Chanel Cresswell, Andrew Ellis, Jack O'Connell, Kriss Dosanjh, Hannah Walters, Michael Socha
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16728
Filmnummer 47751

Recensioner

Skapad 2019-11-14 av hampushoney
Utanförskap, sökandet efter kärlek och bekräftelse, grupptrycket, hatet. Alla dessa känslor och uttryck är universella. Därför porträtteras de ofta i film. Shaun, en oförstådd men ändå ut...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av kadaver
Året är 1983, landet är, som titeln kanske avslöjar, England. Shaun är 12 och bor ensam tillsammans med sin mor efter att hans fader har gått bort i Falklandskriget. Saken blir inte bättre när...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av rikirock
Det är sommar i Storbritannien 1983. Margaret Thatcher styr med sin järnhand och såren efter Falklandskriget har ännu inte läkt. Tolvårige Shaun har sommarlov och vandrar planlöst omkring på g...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Shaun
Filmen handlar om Shaun, en mobbad kille, som mist sin pappa i Falklandskriget. Filmen utspelar sig alltså i början av 80-talet och i Englands fattiga arbetarkvarter. På väg hem från skolan träf...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2022-01-19
Såg denna 2010 och nu sett den igen, måste säga att den står sig. Man får med så mycket, läget i landet och samtidigt det lilla perspektivet, genom gänget med Woody i spetsen, ett gäng som är skinheads men kanske inte ändå. Hur hot kan komma både utifrån och inifrån, mycket genom den lille Shauns ögon, som för övrigt spelas så äkta av Thomas Turgoose, helt otroligt bra, helt underbart att höra hans skratt. Att följa honom och gänget, då man riktigt känner deras frihetskänsla, tills allvaret kryper in och många val måste göras. Det som gör det så bra är att det känns äkta, det är skitigt och härligt om vartannat och humorn finns hela tiden med. För övrigt har man fått ihop ett bra gäng skådespelare, så samspelta. Vilken resa det här är, och det blir mer.
picklessmulan
2021-08-12
Helt Ok Skildrar det engelska samhället under 80-talet på ett bra sätt
Rai
2018-03-05
Min mor älskar den här filmen, själv är jag nog lite kyligare!!

2017-08-07
Nästan ett mästerverk.
mylar
2016-10-31
Eländig diskbänksrealism som inte gör någon på gott humör. Fast på ett bra sätt.
supermancover
2016-10-14
Stephen Graham och Joseph Gilgun visar på extremt skickligt skådespel i denna. Blev väldigt berörd av det. Thomas Turgoose som spelar 13åriga Shaun i denna hade jag varit så grymt kär i om jag hade varit 10 år yngre.
Mat1az
2015-10-09
Såg om denna nu här om dagen, senast var 2007. Gillar den kanske tom. mer nu. Riktigt bra, en av mina favoriter. Nu ska jag kolla miniserien. Helt missat att det hade kommit en ny i år (2015). Såg den här av ren slump då jag sökte på denna film.
snideby
2015-07-17
En obehaglig och stark skildring av England under Thatcher i skuggan av ekonomiska svårigheter. Rädsla, oförståelse och främlingsfientlighet visar sitt ansikte på ett skrämmande verkligt sätt. Samtidigt är det en väldigt fin film som verkligen berör och också stundtals får mig att skratta och må bra. Thomas Turgoose gör dessutom Shaun så bra och det är svårt att inte älska den gulliga lilla pojken.
AlbinWesley
2015-07-06
Så otroligt varm samtidigt som den till stora delar är iskall. Mycket är extremt bra gjort, den ser fantastisk ut i sina grådaskiga färgskalor med sina rollfigurer som både visuella och narrativa färgklickar. Väldigt väl utfört. Berättelsen är fin, jättefin. Shauns förvandling en liten bit in i filmen är så himla hjärtvärmande, och fortsätter i en skildring av ett kollapsat samhälle med alfahanen som det stora hotet - alltid styrd ovanifrån. Aja, skitbra kan man också säga, kortogott.
ostlundtheo
2015-04-28
Enligt mig den bästa film som gjorts. Skådespeleriet tillsammans med den tragiska miljön och sorgliga musik gör det till en av de mest känslomässiga filmer jag vet. Möjligt att serien tom. är ännu vassare.
Visa äldre kommentarer »