Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

This Is England '90


Året är 1990 och ravekulturen är i full gång samtidigt som fotbolls-VM i Italien ska äga rum under sommaren. Shaun, Kelly, Trev och Gadget är alla involverade i ravescenen. Woody och Milky har öppnat en skoterbutik, medan Combo släpps fri från fängelset efter att ha avtjänat sitt straff för dråp på Mick i This is England '86.


Originaltitel This Is England '90
Regissör Shane Meadows
Manus Shane Meadows, Jack Thorne
Genre Drama, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Thomas Turgoose, Chanel Cresswell, Danielle Watson, Joseph Gilgun, Andrew Shim, Stephen Graham, Vicky McClure, Andrew Ellis, Rosamund Hanson, Michael Socha, Joe Dempsie, Perry Fitzpatrick, Katherine Dow Blyton, Jo Hartley, Helen Behan, George Newton, Lyra Mae Thomas, Billy Braithwait, Steve Brody, Kriss Dosanjh, Sherrie Johnson, Rebecca Manley, Johnny Harris, Angela Lonsdale, Haris Salihovic, Stacey Sampson, Poppy Corby-Tuech, William Travis, Shaun Dooley, Emma Fielding, Ciaran Griffiths, Vauxhall Jermaine, Michael Nardone, Hannah Walters
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 205
Filmnummer 117346

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


senilix
2019-05-21
86, 88 och 90 är briljans rakt igenom.
Strongbow
2018-06-16
Kanske den ojämnaste i serien. Finns tramsiga bitar i framförallt de två första avsnitten som är riktigt usla. Men sen kommer också toppar som är magnifika. Som helhet en väldigt fin serie som lämnar många intryck.
supermancover
2016-10-15
Är ledsen att det är slut. Både att jag inte har mer på datorn kvar att titta på av This is England-serien, men också att det inte kommer mer. Fyfan.
Raimo_1985
2016-08-02
Förjävligt miserabelt jämt och ständigt men jag kan inte hålla mig borta från denna filmserie, den är så bra.
Nemralis
2016-07-19
Den kanske svagaste av de tre miniserierna överlag, men fortfarande väldigt hög nivå. Lever förstås extremt mycket på att vi lärt känna karaktärerna i de tidigare omgångarna. Sitter med en klump i halsen nu, över vetskapen att det verkligen är slut på riktigt nu och inte blir fler avsnitt.
GinNTonic
2016-04-18
Fruktansvärt stark andra halva av denna miniserie! Den innehåller en tjugo minuter lång hjärtslitande dramascen som är så perfekt regisserad och spelad att man blir berörd in i märgen. Den första halvan är inte lika perfekt vilket tillsammans med att en av berättelsens trådar i min mening avslutas på ett sätt som jag har svårt att köpa gör att betyget inte blir en femma. Stark fyra!
Medlock
2016-01-07
Shane Meadows sätter punkt för historien i och med denna säsong och det känns allt lite vemodigt att ta farväl av de här karaktärerna. Från början till slut har This is England varit brittiskt drama när det är som bäst. Starkt manus och övertygande skådespeleri. Och den slutar på topp för frågan är om inte den här sista säsongen är den allra vassaste, filmen inkluderad.
Ghostface
2015-11-13
Hoppas självklart på en fortsättning då det finns trådar jag vill se mer av. Konstant balansgång mellan humor och tragedi och det blir stundtals lite schizofrent men å andra sidan gör det denna berättelse väldigt mänsklig och särskilt med det tema som denna del behandlar.
Mat1az
2015-10-30
Härligt uppsvning efter den lite halvt daltande '88. Och ett riktigt bra avslut för serien (även om jag själv gärna hade sett en '95 - man kan alltid hoppas). Kommer sakna dessa underbara karaktärer och Shane Meadows skickliga balansgång mellan humor och misär.
ShenLong
2015-09-17
jag peppar för detta. ska se när serien är klar
Visa äldre kommentarer »