Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Thor: The Dark World


Ett urgammalt hot, äldre än själva kosmos, hotar att störta hela världen i mörker. För att rädda mänskligheten och sin älskade Jane Foster måste den mäktige Tor forma en allians med sin värsta fiende. Men det som är värt att slåss för kräver ibland de yttersta offren.


Originaltitel Thor: The Dark World
Regissör Alan Taylor
Manus Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston, Idris Elba, Rene Russo, Jaimie Alexander, Zachary Levi, Ray Stevenson, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Stellan Skarsgård, Kat Dennings, Chris O'Dowd, Alice Krige, Clive Russell, Jonathan Howard, Talulah Riley, Richard Brake
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3419
Filmnummer 106042

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Newt
Thor är en av de Marvel-hjältar som har mest gemensamt med fantasy-genren. Detta utnyttjades dock inte till fullo i den första Thor-filmen, där man istället satsade mest på – och lyckades gansk...   Läs mer »

Kommentarer


bnw
2023-07-19
Alltså, grejen är den här... jag tycker Asgård (och dess grann-realmer) är rätt trist(a). Jag bryr mig inte om vad som händer där, det engagerar mig inte. Så att göra en film som till 95% är just Asgård blir... inte toppen.
Andreas_
2023-01-23
Helt okej uppföljare till första Thor som också bara var helt okej men jag tyckte dock att första Thor hade en betydligt bättre regissör än i denna uppföljare, Alan Taylor känns inte som en regissör som bör syssla med superhjältefilmer, han får som inte till det där bombastiska spektakel som en sådan här film behöver tyvärr. Ny fiende i denna istället för Loki och det är Malekith spelad av Christopher Eccelston som är en riktigt bra skurk i denna faktiskt men har är ingen Loki tyvärr, däremot är Loki med, åter spelad av suveräne Tom Hiddleston förstås men här är hjälper han sin bror Thor och det är han som imponerar som mest även i denna film, Tom Hiddleston är ju bara för bra men med alldeles för lite utrymme i denna film. Storyn är endast okej, inte bra och inte dålig men tyvärr blir det lite segt mellan varven men det antar jag beror på regissören. Sen är det givetvis fint att få se mer av Asgård som är otroligt snyggt gjort och inget fel på effekterna i övrigt heller, men det blir lite trist med för mycket fighter på en dammig kolplanet än i Asgård eller om dom skett mer på New Yorks gator som i Avengers. Chris Hemsworth är verkligen Thor, han gör den rollen perfekt än en gång och likaså Anthony Hopkins som Oden och Rene Russo som Frigg, men det är dock Tom Hiddleston som själ hela showen som Loki än en gång, han är fantastiskt bra, och passar ypperligt i rollen som Loki, sen tycker jag det är värt att nämna att även Natalie Portman, Christopher Eccleston såklart, Stellan Skarsgård samt även Idris Elba gör ett bra jobb i lite större bi-roller. Betyget blir en svag 3:a efter att ha sett om denna för en andra gång, och ska nog upplevas på en stor duk på bio för att upplevas som bäst.
LenWidleheyt
2020-02-22
Att folk ser och gillar de här filmerna gör mig bitter och får mig att tappa hoppet.
Hanness
2019-05-04
Thor filmerna faller mig inte i smaken.
HerrNenne
2018-09-23
Mycket svagheter och saker i storyn som det känns att den rushar över bara för att man inte ska se igenom dem, men kan vara jag som bara inte fattar också. Finns en del fina scener, speciellt familjekopplade sådana, men den finner inte rätt väg vare sig i storyn eller vad den vill säga känns det som.
picklessmulan
2018-06-21
Sämre än Ettan som var en stark 3a denna ligger precis på gränsen till en 2a men håller ändå sig på rätt sida
amotherscrime
2018-05-22
Till skillnad från ettan så gick ju nästan denna att titta på. NÄSTAN. Fortfarande dålig.
1idiotzebra
2018-05-07
Undrade i början om det var Thor eller Sagan om Ringen jag tittade på. Speciellt introt är en sådan tydlig rip-off att jag blir helt stum haha. Men snygg och underhållande ändå.
widez
2018-02-21
Den är underhållande men jag kan inte ge den mer än en stark tvåa i betyg. Definitivt inte bland de bättre Marvel-filmerna.
Barneyk
2017-11-14
Mestadels en ganska typisk tvåa men ett par detaljer står ut och lyfter upp den till en trea. Som "So, how's space?"...
Visa äldre kommentarer »