Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Three Extremes


Filmtrilogin "Three... Extremes" med episoderna "Cut", "Box" och "Dumplings". Filmerna har gemensamma nämnare genom sättet de är producerade på och har blivit kallade "estetisk skräck". Regissörerna försöker inte bara att 'skrämma' publiken, utan gör ett försök i att 'skaka' den på en psykologisk nivå. Att skräcken inte finns på utsidan, utan inuti individen. Resultatet i den här filmen har 'bibliska' inslag, då karaktärerna spelar på girighet, avund, åtrå och andra dödliga synder som kan transformera människor till monster.


Originaltitel Saam Gaang Yi
Alternativ titel Three... Extremes, 3 Extremes
Regissör Takashi Miike, Fruit Chan, Park Chan-wook
Manus Haruko Fukushima, Lilian Lee, Park Chan-wook
Genre Drama, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Tony Leung Ka-fai, Lee Byung-hun, Atsurô Watabe, Miriam Yeung Chin-wah, Kang Hye-jeong, Kyoko Hasegawa, Lim Won-hee, Bai Ling
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1172
Filmnummer 25712

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av
Fruit Chan, Chan Wook-Park och Takashi Miike är tre asiatiska regissörer som har utvecklat en stark personlig stil på sina filmer. Dessa genier har gått ihop och regisserat varsin kortfilm med sam...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Cumlin
Three Extremes är uppföljaren till filmen Three som spelades in år 2002. Liksom i Three går Three Extremes ut på att tre regissörer från tre olika länder gör en varsin kortfilm. Kortfilmerna ...   Läs mer »

Kommentarer


#54
2019-01-16
Ingen av episoderna lyckas vara särskilt intressant.
BrutusBeefcake
2015-12-28
Besviken, Fruit Chans Dumplings fungerar bättre i kortfilmformat dock, men det är fortfarande inte bra. Svag 2:a på den. Park Chan-wooks är den bästa helt klart, men det är verkligen lååångt ifrån hans topp, svag 3:a. Miikes del har helt klart några höjdpunkter men den tillför verkligen ingenting nytt och upplägget har man sett många gånger förr. Stark 2:a. Hade verkligen förväntat mig mer från samtliga regissörer egentligen. (5+/15)
Engravadlax
2013-03-07
I. Ew; II. Not bad, men slutet... eh; III. Små spökflickor är inte läskiga utanför Japan, i övrigt det vekaste jag har sett av Miike. Park är störst, bäst och vackrast, men han får gärna anlita riktiga manusförfattare någon gång ibland. -- Filmbeskrivningen är för övrigt helt skrattretande; "estetisk skräck" som går ut på "[att] inte bara 'skrämma' publiken, utan gör ett försök i att 'skaka' den på en psykologisk nivå", lol, för ja, skräck brukar ju inte 'skaka' publiken på 'psykologisk nivå', bara 'skrämma' dem, vilket tydligen inte är precis samma sak. (5/10)
JimCarrey
2013-01-23
Om tanken verkligen är att publiken ska bli skrämd så misslyckades de här filmerna för mig, men jag gillade dem ändå
Smultronpop
2011-08-24
"Dumplings" var mest äcklig, inget som liksom sätter sig under skinnet och stannar kvar efter att man sett klart. Men har aldrig varit något fan av äckelfilmer heller, känns som ett ganska billigt knep att bara använda sig av diverse vidrigheter som endast ger tittaren kväljningar. Det är för simpelt och ytligt, en bra skräckfilm ska kunna framkalla obehagskänslor som inte enbart grundar sig i illamående. "Cut" var ganska disturbing på det sättet att filmskaparen och hans fru vänder sig emot varandra och deras mindre trevliga sidor kommer fram under filmens gång, så rent psykologiskt var det bra. Men inte särskilt läskigt. Historien hade potential men känns som att den hade kunnat genomföras mycket bättre. Annars var den grymt snygg rent visuellt. "Box" är helt klart min favorit. Kan vara bland det obehagligaste jag sett i filmväg; uppskattade Miikes mycket sparsamma användande av ljudeffekter och musik. Stillheten och det långsamma tempot gjorde filmens atmosfär oerhört ångestladdad och gav mig rysningar längs ryggraden. Här visar också Miike tydligt att det går att skrämmas utan att ösa på med blod och tortyrscener (eller varför inte dumplings?) "Box" skiljer sig på så sätt ganska radikalt från många av hans övriga verk. Surrealistisk skräck när den är som bäst, helt enkelt.
Blink182
2010-12-28
tre rätt fräcka filmer. Wooks var bäst, den sista va snyggast och den första var vidrigast. Skön blandning:)
XZQ-che
2010-11-02
Den var väl bra, men ojämn. Park's avsnitt - som var som en blandning mellan Saw, Twin Peaks och Nietszche - var klart starkast.
perrrvo
2010-11-02
trevliga filmer. Inte så mycket musik, däremot mycket mystik.
Nathalena
2010-10-22
Vet inte vilken historia som var mest störd
Kines
2010-09-22
Jodå, asiaterna är bra på psykologiska skräckisar, och de här tre berättelserna är egentligen inget undantag. Estetiskt snyggt - speciellt avsnittet Cut - och bra uppbyggd psykologiskt tryckande känsla, men det räcker ändå inte längre än till en stark trea.
Visa äldre kommentarer »