Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Three Kings


Irak, mars 1991. De amerikanska soldaterna Gates, Barlow, Elgin och Vig försöker få dagarna att gå i en militär utpost under Gulfkrigets sista dagar. De ser fram emot att lämna det karga landskapet nu när eldupphöravtalet blivit officiellt. Just som man är i färd att bryta upp, får Troy, Elgin och Vig tag i en karta, som avslöjar var irakierna gömt det stulna guldet från Kuwait. Den mer erfarne yrkesofficeren Gates tar hand om befälet över den lilla gruppen, som ser sin chans att från ett hopplöst krig, i alla fall komma hem rika.


Originaltitel Three Kings
Regissör David O Russell
Manus David O Russell
Genre Komedi, Action, Äventyr, Krig, 90-tal
Skådespelare George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze, Mykelti Williamson, Nora Dunn, Jamie Kennedy, Cliff Curtis, Saïd Taghmaoui, Judy Greer, Holt McCallany, Christopher Lohr, Jon Sklaroff, Liz Stauber, Alia Shawkat, Sayed Badreya, Marsha Horan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8512
Filmnummer 91

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av MfAP
Efter att ha sett trailern med sina stora explisioner och poserande soldater och rollistan med George Clooney, Ice-T och Jamie Kennedy förväntade jag mig en hjärndöd, krigsglorifierande, proamerik...   Läs mer »

Kommentarer


ekback
2019-07-01
Kände mig tvungen att se om denna då jag hade glömt betygsätta den och hade för mig att den innehöll några överraskande och/eller obehagliga scener som hade fastnat i huvudet. Scenerna håller jag fast vid även efter omtitt men det mesta var inte lika imponerande som jag minns det. Dessutom var handlingen lite väl dum vid ett flertal tillfällen vilket tyvärr sänker helhetsintrycket.
Starkbröl
2018-07-18
Såg om för att komma ihåg varför jag inte gillade den. Nu minns jag. Förut tyckte jag nog mest den var förvirrande, poänglös och tramsig, nu tycker jag dessutom att det är ganska illa gjord propaganda. Obs att jag inte har något emot "antikrigsfilmer" men då måste man vara mycket, mycket smartare än så här. Kvar på en solid tvåa.
Bullen84a
2015-06-29
Denna e bra
Murvel48
2015-04-27
En stökig, skrikig och allmänt obehaglig film.
Krille80
2014-10-30
En mycket intressant film som speglar krig på ett mycket originellt och smart sätt. Den har ett ständigt närvarande anti-krigsbudskap som framhävs på ett sätt där tittaren inte får filmskaparnas åsikter intryckta i ansiktet, utan ger chans för eftertanke. Visuellt är det strålande, man bjuds på fräcka färger, snyggt kameraarbete och häftiga scener. 3+
Andreas_
2014-09-10
Väldigt bra svart satir komedi/action/äventyr av mästerliga David O Russell som här gjort sin version av "Kellys hjältar" från 1970 fast framflyttad till 1991 då filmen utspelar sig. David O Russell spottar ur sig mästerverk efter mästerverk vilken filmgenre han än tar sig för. Han har även en väldigt bra förmåga att ta fram det bästa hos sina skådespelare och det lyckas han verkligen med här för George Clooney, Mark Wahlberg och t.o.m Ice Cube är alla 3 helt lysande i huvudrollerna, även övriga skådisar i mindre roller är väldigt bra. Filmen är komisk på en skönt vis och blir sedan spännande och allvarlig och sedan tillbaka till den svarta komiken igen, och det fungerar bra för David O Russell balanserar perfekt på gränserna hela tiden. Enda som brister i filmen är vissa detaljer som är orealistiska och fåniga och därför är 5:an frånvarande och jag ger endast filmen en stark 4:a, men den håller fortfarande väldigt bra 15 år efter release och kunde lika gärna ha blivit släppt i år, så jag rekommenderar denna film starkt, en framtida klassiker utan tvekan! Stark 4:a som sagt.
Zipper
2014-06-27
Svävar mellan trea och fyra. Jag gillar hela den ironiska tonen som genomsyrar filmen. Visar en icke fördelaktig och något förlöjligande bild av amerikansk militär, vilket naturligtvis funkar för min del. Rappt och snart!
ClintanTheKing
2014-02-06
Udda film minst sagt. Jag hade känningar att den skulle vara udda och visst var så fallet. Tilldragande och underhållande story med lite mix av alla kategorier. Bra !
Robodan
2013-12-23
Intressant film som inte riktigt når hela vägen. Svart komedi övergår i moraliskt krigsdrama och tillbaka igen. Gillar den trots allt.
Gröne_Orm
2013-11-06
Mycket film.
Visa äldre kommentarer »