Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Tideland


Efter att hennes mor dör i en heroinöverdos tar Jeliza-Roses pappa henne från storstaden till en bondgård. Hennes försök att anpassa sig till sitt nya liv leder till allt underligare beteende.


Originaltitel Tideland
Regissör Terry Gilliam
Manus Terry Gilliam, Tony Grisoni
Genre Drama, Thriller, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Jodelle Ferland, Janet McTeer, Brendan Fletcher, Jeff Bridges, Jennifer Tilly, Dylan Taylor, Wendy Anderson, Sally Crooks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1537
Filmnummer 37194

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


AlbinWesley
2015-09-29
Det engagerade mig inte riktigt som det skulle... men i övrigt är den ganska fantastisk. Det är en märklig kombination, och det är synd att inte det bländande vackra visuella och den genialt utformade surrealismen underbyggs av ett mer känslobärande berättande. Det är fint och väldigt tragiskt, men som sagt inte tillräckligt engagerande riktigt för mig.
Barneyk
2015-09-07
Det finns saker men den här filmen jag fullkomligen älskar, inte minst Ferland i huvudrollen, men samtidigt så tycker jag det bitvis är tråkigt även om det samtidigt är magiskt. Filmen lämnar mig heller inte med så mycket tankar och känslor att det lyfter helheten. En magisk trea...
Pixaroholic
2015-08-11
En fantastisk och mångbottnad film av Terry Gilliam! Jag har sett den två gånger och efter bägge tillfällena tog det många dagar innan jag kunde sluta att tänka på filmen. En makaber saga som visar tabubelagda saker med en öppenhet som om det vore helt naturligt. Den får oss att omvärdera våra fördomar på ett modigt och väldigt spännande vis. Det är underhållande, det är mystiskt (och mysko) och det är väldigt vackert. Jodelle Ferland är helt magnifik som huvudkaraktären Jeliza-Rose. En av 2000-talets mest underskattade filmer!
F-M-J
2015-01-22
En besvikelse. Visuellt är det bländande med otroligt kreativa utspel. Resten är däremot alldeles för osammanhängande. Fick ingen direkt sympati med huvudkaraktären och filmens känsla var mest stressande överlag. Dessutom förstod jag aldrig filmens kontext eller mening. Kändes faktiskt som min tid var onödigt investerad. Med nöd och näppe ger jag filmen godkänt, eftersom hantverket rent visuellt var imponerande. Men inget jag skulle se om eller rekommendera.
fabbe86
2014-08-02
Barn växer upp på de märkligaste sätt och platser utan att förstå hur saker och ting kan vara. Hur skulle de förstå. Allt är ju normalt. Allt är precis lika skruvat som det alltid är. En trygghet tillslut. Hade vart intressant att se hennes utveckling efter en längre tid ensam i huset. Sjukt sorglig historia. Och snygg som tusan. Tyvärr alldeles för lång. Det känns lite tunt, det finns inget där under ytan, iaf inte vad jag upplever. Men det fanns potential!
LTT86
2014-06-07
Precis som filmen "Cube". Det fanns saker som intresserade mig och medan resten tråkade ut mig som in i h----te. Jag tycker att flickan var intressant ibland och hejade på henne, jag tyckte ibland att hon var självisk unge som kunde dra åt h----te. Det fanns lika mycket som jag gillade och ogillade, en trea för mig.
ergopliroforia
2014-01-19
Som en feberdröm.
Noethe
2013-05-30
Lekfullt.
Zipper
2012-10-12
Har svårt för Gilliams utflippade stil, särskilt eftersom han sällan kombinerar den med djup - som i det här fallet.
vakentimmar
2012-08-16
Ja, visuellt fin men ganska jobbig.
Visa äldre kommentarer »