Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Tidsjakten


H.G. Wells har precis uppfunnit tidsmaskinen men har inte prövat den än när en av hans bekanta avslöjas vara Jack the Ripper och lyckas med hjälp av tidsmaskinen fly in i framtiden. H.G. Wells följer mördaren för att fånga honom och hamnar då i 1970 års våldsamma och för honom annorlunda värld. För Jack the Ripper är 70-talet som en god dröm och han fortsätter sitt blodiga värv.


Originaltitel Time After Time
Regissör Nicholas Meyer
Manus Steve Hayes, Nicholas Meyer, Karl Alexander
Genre Romantik, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 70-tal
Skådespelare Malcolm McDowell, Mary Steenburgen, David Warner, Charles Cioffi, Kent Williams, Patti D'Arbanville, Keith McConnell, Byron Webster, Joseph Maher, Michael Evans
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 218
Filmnummer 7705

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2022-04-21
En kul historia ändå, jag gillar hur Wells och The Ripper är så fundamentalt olika som personer och ändå vänner, deras möte med 70-talet blir därmed också två riktiga kulturkrockar och hela tiden beter de sig ungefär så som man kunde förvänta sig. Jag har en liten svag punkt generellt för folk som hamnar i helt fel tidsålder och visst blir det lite humortokigt ibland men det är lagom och det fungerar oftast och man glömmer aldrig bort den röda tråden i filmen. Det känns inte som någon slump att Nicholas Meyer gjorde de två bästa Star Trek-filmerna med originalserien och var med och skrev manus till den tredje bästa, han har bra grepp om karaktärer och berättarteknik. Sen är man ju alltid lite svag för Malcolm McDowell också. En stabil 3a vilket alltid är en överraskning när man besöker 70-talet.
Astrojacob
2017-05-10
Bitvis lite töntig men samtidigt komiskt charmig. Nästan roligt att de gjort den gravallvarlig men det funkar. Feelgood-Fyra.
Bumbi78
2013-12-18
Fin matinékänsla och en klassisk story. Dock känns den snäppet äldre än vad den verkligen är och står och stampar mer än en gång. McDowell och Warner sköter sig så som två klassisk skolade skådisar gör och dessa herrar gör bra ifrån sig.
Dutch
2013-08-30
Öppnar fint men blir sedan väldigt seg. Stark tvåa.
Snåm
2012-07-25
Inte särskilt bra, men gullig.
Greggor
2011-12-18
Tämligen ojämn film, spännande och underhållande, men tidvis blir den lite seg och tråkig. På det stora hela tycker jag dock det var en underhållande film helt klart värd att se om man gillar tidsresarfilmer.
Elphaba
2011-08-24
Gillar själva idén, men tycker inte den framförs jättebra. Filmen var bitvis väldigt tråkig och jag störde mig lite på karaktären Amy i början - hon var inte riktigt som jag förväntat mig. Tänkte först sätta en tvåa, men andra halvan av filmen är faktiskt ganska bra och spännande så jag höjer till en svag trea.
Mikael602
2011-08-11
En trevlig film att se som kontrast till dagens effekt-filmer ...
EmitFlesti
2011-06-29
Härligt att se Malcom Mcdowell spela en roll som INTE är psycho. En trevlig äventyrsfilm som man lätt kan glömma bort.
santiago
2010-07-11
Ä' du?
Visa äldre kommentarer »