Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Tigerland


Året är 1971 och en nation står delad pga det allt mer upptrappade kriget i Vietnam. Tusentals unga amerikaner ligger döda på utländsk mark. Och vid Fort Polk, Louisiana, även kallat 'Tigerland', förbereder sig ännu fler för att gå samma öde till mötes.


Originaltitel Tigerland
Regissör Joel Schumacher
Manus Ross Klavan, Michael McGruther
Genre Drama, Krig, 2000-tal
Skådespelare Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr, Tom Guiry, Shea Whigham, Russell Richardson, Nick Searcy, Afemo Omilami, James MacDonald (I), Keith Ewell, Matt Gerald, Michael Shannon, Marc Macaulay, Neil Brown Jr, Tory Kittles
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2790
Filmnummer 1589

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av RosaPantern
1971. En nation står delad på grund av det allt mer upptrappade kriget i Vietnam. Tusentals unga amerikaner ligger döda på utländsk mark. Och vid Fort Polk, Louisiana, även kallat \"Tigerland\",...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Kiril
1971 är USA mitt uppe i Vietnamkriget och tvingar in unga män i ett inferno man knappast klarar sig helskinnad ifrån. Krig handlar om att bryta ned personers individualitet och forma dem till strid...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av Mandrake
Tigerland börjar med att en grupp unga män kommer till ett militärträningsläger i Louisiana i södra USA. De är där för att få den sista träningen innan de skickas iväg till Vietnam. Titeln...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2021-11-02
En film om Vietnamkriget fast innan resan till Vietnam börjar där vi får följa en duktig soldat som i själva verket vill slippa åka iväg. En snygg och rolig film som kanske kan bli lite seg i mellan åt men Schumacher visar att han kan hantera detta ämne också, även om den inte helt når upp till andra filmer han har gjort. Men underhållande och lite dokumenterande stil som funkar mycket bra.
servadac
2017-08-19
Jag vet inte vad vissa snackar om i kommentarerna, men den här var bra. Om man gillar Jarhead och liknande filmer kommer man förmodligen att gilla denna.
RustyFilm
2016-12-11
Med ett kryckigt foto berättas detta krigsdrama på ett oengagerat sätt. Det skulle inte behöva vara så för manuset inbjuder till något bättre än det här, alltså en regissörsflopp. Men vill man se lite fragmentariskt hoppsatta bilder på hur USA-soldater förnedrar varandra i ett utbildningsläger med tema ”döda gulingar” så är det här valet man ska göra.

2015-01-03
Den var bra när den kom. Men filmen har inte åldrats väl. Nu känns den i sina bästa stunder medioker. Godkänd. 4/10
Krille80
2014-11-16
Detta var filmen som skapade Colin Farells Hollywoodkariärr så Colin har mycket att tacka Joel Schumacher för. Omtumlande och medveten (anti)krigsfilm, med ett tydligt budskap. Colin Farrell gör en stark rolltolkning som Bozz, och bidrar i allra högsta grad till att filmen är ett oerhört bra underlag för tankar och diskussion kring moral och krig.
LacombeLucien
2014-05-10
Jävligt bra.
Bumbi78
2013-11-08
När det kommer till filmer som kretsar kring vietnamkriget och speciellt tiden innan inryckning och utbildning finns det knappast någon som slår Kubricks Full Metal Jacket. Den här är blek i jämförelse trots många försök till personporträtt. Den hyllade karaktären och motståndaren Bozz tycker jag mest ter sig som osympatisk.
Sir_Lord
2013-10-23
Sämsta krigsfilmen Ever!!!
RichardEk
2013-07-10
En antikrigsfilm som glorifierar soldaten rymmer en motsägelse som inte går att ta sig ur i första taget. Så är det med 'Tigerland', och filmen hittar aldrig en väg ut ur denna knipa. När filmen dessutom rör sig inom en väl inkörd genre (filmer som terapeutiskt adresserar USA stigma efter krigsförlusten i Vietnam) har man som tittare (berättigat) ganska höga krav på antingen förnyelse eller fingertoppskänsla som gör filmen till ett konstruktivt bidrag inom genren. 'Tigerland' saknar detta och resultatet blir en film som det känns som man har sett förut och man vet ganska snart åt vart det barkar i händelseutvecklingen.
Ve72
2013-06-22
Kändes som en verklighetsbaserad story. Gillade den mycket då den inte var en typisk krigsfilm utan istället visade hur det kan vara för de som blir inkallade. Känns inte alls som en typisk amerikansk "krigsfilm action-rulle" som tyvärr ofta görs. Colin Farrell känns alltid som ett säkert kort när det gäller filmval och är dessutom alltid trovärdig i sina rollprestationer.
Visa äldre kommentarer »