2.4
2.4
Till varje pris
18-åriga Susan har anslutit sig till den franska underjordiska motståndsrörelsen under 2:a världskriget. Här lär hon känna Lazar som hon blir passionerat förälskad i. Efter kriget gifter hon sig med en man som senare dör i en hjärtattack. Fallet tas hand om av Raymond Brock, en man som Susan finner mycket intressant.

Originaltitel | Plenty |
Alternativ titel | Min kärlek, mitt öde |
Regissör | Fred Schepisi |
Manus | David Hare |
Genre | Drama, 80-tal |
Skådespelare | Meryl Streep, Sam Neill, Ian McKellen, Charles Dance, Sting, Tracey Ullman, John Gielgud, Burt Kwouk, André Maranne, Hugh Laurie |
Stundtals seg, men ändå en smårolig dialog från och till....
För fragmentarisk och hoppig för att göra mig helt nöjd, men skådespeleriet är världsklass.
Jag tycker filmens handling är lite rörig, men det gör ingenting i det stora hela, även fast slutet var lite konstigt. Fotografierna är riktigt vackra och skådespelet är på topp. Meryl Streep är såklart fantastiskt bra och övertygande i sin roll och Tracey Ullman är inte sämre. Jag älskar hennes röst och hur glad hon jämt verkar vara. En jättebra och klart sevärd film.
Återigen ställer jag mig frågandes emot filmtipsets medlemmar. Samtliga kommentarer har bifogats med betyget Ett. Väldigt tråkigt, anser jag. Detta är en av Schepisis mest sevärda filmer och vi får se Streep, Neil och inte minst Gielgud i högform. Vackert foto och en lung och växande dramaturgi.
Fy, så seg och lång film.
Inget vidare
skitkass!
Riktigt skit!
Tråkig, fatta inte vad den gick ut på. Infot om denna film stämmer inte, så mycket sova jag inte, tiden är också fel!
Gääääsp. Väldigt onödigt tidsfördriv! Jag vill ha tillbaka mina 155 minuter!