billiga elavtal
billiga elavtal

Tillbaka till framtiden del II

Doc, Marty och Jennifer åker till år 2015 med sin tidsmaskin DeLorean för att rätta till några problem i framtiden. Men Biff Tannen stjäl DeLorean och åker tillbaka i tiden och ger en bok med 50 års sportresultat till sitt yngre jag. Nu måste Marty åka tillbaka i tiden för att stoppa den yngre Biff från att utnyttja boken.

Originaltitel Back to the Future Part II
Regissör Robert Zemeckis
Manus Bob Gale, Robert Zemeckis
Genre Komedi, Familjefilm, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Michael J Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Thomas F Wilson, Elisabeth Shue, James Tolkan, Jeffrey Weissman, Casey Siemaszko, Billy Zane, JJ Cohen, Charles Fleischer

myslas
2020-12-09
Inte lika fantastisk som första filmen, vilket man förstås inte kan begära. Är som allra bäst under första akten när de är i framtiden. När de åker tillbaka till 1955 igen blir det lite väl mycket repetition från första filmen. Ändå underhållande nog för att förtjäna en fyra i betyg.
karlmats
2020-12-04
Filmen tar vid där den första slutade och visst är det härligt att återse Rick & Morty (eller som de här kallas Doc & Marty) igen. Martys intelligensnivå är väl neddragen till Biffs ungefär och även om det är frustrerande att se honom så puckad så köper jag väl det i filmens kontext. Det är otroligt kreativt filmskapande och för att vara en tidsresefilm håller de, likt första filmen, ens kritiska del av hjärnan i schack genom att vara så underhållande att man inte bryr sig om logiska kullerbyttor. Jag gillar hur de delar in filmen i tre delar som alla har sin egen charm, att de har filmat om delar av första filmen för att röra sig i periferin runt de scenerna igen är väldigt fascinerande att följa. Magin från första filmen är inte lik stark här dock, det blir mycket en uppvisning i tekniska och kreativa effekter och underhållningsvärdet räcker denna gång till en stabil 3a vilket är snäppet svagare än för 12 år sedan, men då har jag blivit lite mer kräsen också så det är kanske samma upplevelse, vissa saker förändras inte som Marty också upptäckte. (2008-06-27)
Albion
2019-07-19
Håller fortsatt hög underhållningsnivå. Det mesta är väl redan sagt egentligen. Betyget blir åter en stark 4;a, dvs 4+
sodomiten
2019-07-19
Att se dom här filmerna år 2019 känns som "tillbaka till forntiden".
picklessmulan
2019-05-04
Nästan i klass med första filmen
päronanton
2018-02-24
Älskar verkligen dessa filmer! Såå otroligt sköna!
Applekingen
2018-01-21
De första 45 minuterna håller samma klass som 1:an men sen blir det tyvärr lite för mycket upprepningar av 1:an vilket sänker filmen nästan två snäpp. Fox och Lloyd håller den kvar på en svag 4:a.
2018-01-01
Även om det är i framtiden så börja filmen dala och den börjar bli lite tröttsam, men den är underhållande.
yrkeschaufföre
2017-10-31
Lättsamt äventyr med dyster framtid.
deswhip
2017-01-15
Ettan: Klassiker, kultstatus, charmig och mycket underhållande. Överlag mycket bra. Betyg 4. Tvåan: Ok, fortfarande underhållande men med klart lägre kvalité. Betyg 2. Trean: Man har skärpt till sig jämfört med tvåan, trevlig filmupplevelse, håller stilen på alla plan. Betyg 3.