Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Timmarna


Tre tidsperioder, tre berättelser, tre kvinnor. Dessa tre kvinnor är länkar i en kedja, omedvetna om att deras öden drivs av ett storartat litterärt verk. Den ena är författarinnan Virginia Woolf, som bor utanför London i början av 1920-talet. Medan hon bearbetar sin mentala instabilitet, påbörjar hon sin första stora roman, Mrs. Dalloway. Över tjugo år senare, läser hemmafrun Laura Brown just denna roman, som har en sådan effekt på henne att hon börjar omvärdera allting i sitt liv. Till sist, i New York år 2001, förbereder Clarissa Vaughn, en modern version av Mrs. Dalloway, en fest för att fira sin vän Richard, en briljant poet som är döende i AIDS.


Originaltitel The Hours
Regissör Stephen Daldry
Manus David Hare
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane, Miranda Richardson, John C Reilly, Jack Rovello, Toni Collette, Ed Harris, Allison Janney, Claire Danes, Jeff Daniels, Margo Martindale, Linda Bassett, Lyndsey Marshal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9815
Filmnummer 9754

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Kiril
Oscarsnomineringar är guld värda för marknadsföringen av en film. Av publiken uppfattas det nämligen som ett bevis på kvalité och allt Oscarssnack ger filmen dessutom gratis publicitet. Därfö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av Lorendriel
Författarinnan Virginia Woolf (Nicole Kidman) sitter och skriver en bok på 1920-talet, Mrs. Dalloway. På olika sätt påverkar den boken livet för två andra kvinnor i andra tidsepoker: Laura Brow...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av IdaRystad
Timmarna handlar om tre olika kvinnor, under tre olika tidsepoker. Trots detta knyts deras öden samman under filmens gång. Filmen skildrar kvinnornas liv under en enda dag, ändå får man reda på ...   Läs mer »

Kommentarer

RustyFilm
2016-12-11
Att väva samman flera parallella historier och tidsepoker är ett grepp man sett många gånger. Jag har dock aldrig sett det utföras så finessrikt som här av Stephen Daldry. Det är mycket skickligt och intelligent utfört. Men det blir ändå ingen fullpoängare hos mig. Det hela träffar en bit vid sidan om vad jag önskar av en film. Vet inte riktigt varför men det är nog för tungsint och sen är det nått i dialogen jag inte gillar.
Stygga-Vargen
2016-10-24
En väldigt bra film som är baserad på en väldigt bra bok. Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
booby
2016-03-14
Vackert ,välspelat drama och en välsminkad Kidman.
AlbinWesley
2015-10-02
Oändligt vacker, fasligt smart berättad, stark och gripande. De tre huvudrollskvinnorna är alla magnifika, och gör filmen så fenomenalt bra som den är.
CinemaStrange
2015-07-25
Den här är "Sällsam" nej tror jag sa "dyster" när läraren frågade. En film jag såg om för inte så länge sedan och vad som gör den här filmen är Kidman speciellt då hon säger "someone has do die, the visioner" nåt i den stilen iaf.
blackcurrant
2015-05-15
Otroligt hur det fångat ihop alla tre berättelser så bra. Filmen berörde mig och jag satt och tänkte på filmen ett tag efter. Det vill säga, lyckat.
Sawatdeedrama
2015-04-07
Otroligt vackert gjord med en fantastisk insats från skådespelarna, tyvärr var den inte så pass gripande som jag hoppats på och engagerade inte fullt ut.
spielmitmir
2015-03-10
Är det bara jag som tycker att den är Supertrist? Långsam... Tråkig... Grå?
mattarello
2015-02-27
Mycket bra första gången man ser den.
Krille80
2014-11-12
Jag har aldrig varit en stor favorit av Nicole Kidman men hennes tolkning av Virginia Woolf "Blew me away". Vilket otroligt starkt skådespeleri, jag satt bara och gapade! Kroppsspråket, sättet att tala och hennes utseende fångade mig väldigt starkt. Jag hade gärna sett att hela filmen hade handlat om just Virginia Woolf för resten är inte bra!