Tintin - Blå lotus

Tintin reser till Kina och träffar Chang - en person som existerade i verkligheten och som hjälpte Hergé att skriva detta äventyr, där Tintin måste använda allt sitt mod, sin djärvhet och sin intelligens för att undvika de fällor som gillrats för honom.

Originaltitel Tintin et le lotus bleu
Alternativ titel The Blue Lotus
Regissör Stéphane Bernasconi
Manus Laurel L Russwurm, Robert Réa, Danial Campbel
Genre Animerad, Äventyr, Kortfilm, 90-tal
Skådespelare Colin O'Meara (röst), David Fox (röst), Dan Hennessey (röst), John Stocker (röst), Susan Roman (röst), Julie Lemieux (röst)

larsen1976
2016-07-09
Inge vidare...
AlbinWesley
2013-03-18
Det är en god fortsättning, som håller ihop lite bättre än sin föregångare. Dessvärre har den inte riktigt lika mycket roligheter på gång, varför den inte når högre än standard-Tintin. Men det begär man väl inte alltid heller.
Xenox
2012-07-23
Helt okej Tintin.
Fläskkäft
2011-11-12
Nytecknat 1991, varför? Sämre på alla plan, det är fult tecknat, kallt, sterilt och opersonligt. Rösterna är bedrövliga. Historien känns hafsigt berättad och....nä det här var bara dåligt.
annihilat0r
2011-11-08
Den röda tråden är befriande existerande. Berättelsen "Blå Lotus" börjar där "Faraos Cigarrer" slutade, med allt vad det innebär. Tintin är modigare än någonsin under denna Asien-resa. Knark är ett problem som Tintin inte tänker tolerera. Kompisen Chang är hans sköna stöttepelare i kampen mot den stora knarkligan. Med mäktigt våghalsig fartfylldhet får vi tittare följa med Tintin hela vägen in i Blå Lotus. Avslutningsvis kommer här lite trevlig kuriosa som stärker upplevelsen ytterliggare: "Tintin reser till Kina och träffar Chang - en person som existerade i verkligheten och som hjälpte Hergé att skriva detta äventyr."
hsimpson
2010-02-24
Småskön och lite lagom mystisk, men dubbningen är för bedrövlig alltså. Svag trea.
booby
2009-12-27
Jättebra Tintin-film... men det är knappt att en sådan film som den här ska nå upp till en 4a.
Hilmersson
2009-03-03
Tycker filmen kändes lite hastig och allt gick för fort men annars va filmen spännande och bra förutom att kineserna ska prata så förbannat dåligt att man knappt hör vad dom säger. Dupont och Dupont 4 president!
SalotSar
2008-01-25
"Jag är jättestark! Tjolahopp tjolahej." Om detta är en av de bättre säger det inte mycket... Dock oerhört underhållande att ett av kodorden de avlyssnar är Klasskamp(!).
Missekatten
2007-11-21
Pekka - Jag måste genast läsa allt jag kan hitta om Tintin!