Tintin - Blå lotus
Tintin reser till Kina och träffar Chang - en person som existerade i verkligheten och som hjälpte Hergé att skriva detta äventyr, där Tintin måste använda allt sitt mod, sin djärvhet och sin intelligens för att undvika de fällor som gillrats för honom.

Originaltitel | Tintin et le lotus bleu |
Alternativ titel | The Blue Lotus |
Regissör | Stéphane Bernasconi |
Manus | Laurel L Russwurm, Robert Réa, Danial Campbel |
Genre | Animerad, Äventyr, Kortfilm, 90-tal |
Skådespelare | Colin O'Meara (röst), David Fox (röst), Dan Hennessey (röst), John Stocker (röst), Susan Roman (röst), Julie Lemieux (röst) |
Inge vidare...
Det är en god fortsättning, som håller ihop lite bättre än sin föregångare. Dessvärre har den inte riktigt lika mycket roligheter på gång, varför den inte når högre än standard-Tintin. Men det begär man väl inte alltid heller.
Helt okej Tintin.
Nytecknat 1991, varför? Sämre på alla plan, det är fult tecknat, kallt, sterilt och opersonligt. Rösterna är bedrövliga. Historien känns hafsigt berättad och....nä det här var bara dåligt.
Den röda tråden är befriande existerande. Berättelsen "Blå Lotus" börjar där "Faraos Cigarrer" slutade, med allt vad det innebär. Tintin är modigare än någonsin under denna Asien-resa. Knark är ett problem som Tintin inte tänker tolerera. Kompisen Chang är hans sköna stöttepelare i kampen mot den stora knarkligan. Med mäktigt våghalsig fartfylldhet får vi tittare följa med Tintin hela vägen in i Blå Lotus. Avslutningsvis kommer här lite trevlig kuriosa som stärker upplevelsen ytterliggare: "Tintin reser till Kina och träffar Chang - en person som existerade i verkligheten och som hjälpte Hergé att skriva detta äventyr."
Småskön och lite lagom mystisk, men dubbningen är för bedrövlig alltså. Svag trea.
Jättebra Tintin-film... men det är knappt att en sådan film som den här ska nå upp till en 4a.
Tycker filmen kändes lite hastig och allt gick för fort men annars va filmen spännande och bra förutom att kineserna ska prata så förbannat dåligt att man knappt hör vad dom säger. Dupont och Dupont 4 president!
"Jag är jättestark! Tjolahopp tjolahej." Om detta är en av de bättre säger det inte mycket... Dock oerhört underhållande att ett av kodorden de avlyssnar är Klasskamp(!).
Pekka - Jag måste genast läsa allt jag kan hitta om Tintin!