Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Tintin i Amerika


Tintins rykte har nått andra sidan Atlanten. När han anländer till Chicago möts han av en mindre trevlig välkomstkommitté bestående av olika sorters förbrytare. Tintin får användning för allt sitt hjältemod och all sin intelligens för att överleva.


Originaltitel Tintin en Amérique
Alternativ titel Tintin in America
Regissör Stéphane Bernasconi
Manus Eric Rondeaux, Robert Réa
Genre Animerad, Äventyr, Kortfilm, 90-tal
Skådespelare Colin O'Meara (röst), Susan Roman (röst), John Stocker (röst), Dan Hennessey (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 818
Filmnummer 14498

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2015-10-29
Första filmatiseringen med Tintin är en svag sådan(i jämförelse med övriga) och den stora anledningen till detta är speltiden på endast 23 min. Den korta speltiden gör att filmen känns stressad och avhuggen. För alla som gillar Tintin finns dock ljusglimtar i form av de fantastiska rösterna och sköna karaktärerna. 2+
Zarquon
2013-12-05
Alldeles för hastig och inte mycket till intrig. Märks både att det är ett av de tidiga albumen, och att det är ett enkelavsnitt. Antagligen svagast i serien.
AlbinWesley
2013-03-18
Man saknar ju lite av den fantastik som ska komma i senare delar. Och indianerna är (kanske med rätta) bortklippta. Introtemat är lika fantastiskt som det alltid varit. Väldigt kort, men intensiv, svag trea kan den väl få vara värd åtminstone, sett i relation till kommande bättre episoder.
Xenox
2012-07-23
En lite annorlunda Tintin-film. Den är dock väldigt underhållande.
annihilat0r
2011-11-06
"Tintin i Amerika" är den första episoden om den briljanta Tintin. Den första av 21 filmer, baserade på Hergés böcker och regisserade av Stéphane Bernasconi. Efter att Spielberg igår lyckades öppna mina ögon, är jag nu äntligen medveten om Tintins genialitet. Väl hemma inledde vi alltså natten med "Tintin i Amerika", och det var fullkomligt lysande! Dialogerna, på skönast möjliga svenska, smälte samman i luften och sjönk in som själsliga tillskott i kroppen min. Jag skrattade så jag svimmade. Berättelsen är klockren. Och de svenska rösterna är ytterst mäktiga; karaktärernas skratt är så bra som skratt kan bli. Bara en sån sak. Och tempot är precis lika fartfyllt som i Spielbergs nya version. Allt är som det ska vara när det handlar om Tintin; perfekt.
Raggarn
2011-11-03
Man hinner med hur mycket som hellst på dryga 20 minuter. Älskar tintin men den här är en av dom sämre filmerna

2011-10-29
Jag läste nåt album när jag var liten, men var långt ifrån något fan. Nu har dock min flickvän väckt mitt intresse sisådär 20 år senare. Jag behöver komma in lite i världen innan jag ser Spielbergs film, så att jag kan uppskatta den maximalt. Tintin i Amerika var lite småtrevlig sådär men inget extraordinärt. Ungefär som en 3:a är.
Sajo
2010-09-17
Helt okej tintin men jag fattar inte framsidan, att de e massa indianer.. Det känns som man missat en del när det inte är en ända indian med i avsnittet....
Anden2010
2010-07-17
Älskar den tecknade Tintin. Tintin i Amerika håller som alla andra filmer mycket god klass, tycker dock att den är för kort bara 24 minuter. Stabil 3:a.
hsimpson
2010-02-13
Hastar fram lite väl fort, och tar bort mängder ifrån albumet. Funkar ändå ganska bra med lite coola gangstermiljöer. Dubbningen (med diverse olika dialekter och brytningar) är väl kanske inget man jublar åt, men man vänjer sig nog.
Visa äldre kommentarer »