2.6
2.6
To Kill a King

England 1645. Efter tre års blodigt inbördeskrig störtas kung Karl I och puritanerna segrar. De två segerherrarna, general Thomas Fairfax och hans lojale högra hand Oliver Cromwell, ska nu reformera och ena nationen. Men även om deras vänskap är stark, är deras åsikter och metoder mycket olika. Aristokraten Fairfax eftersträvar moderata reformer, medan Cromwell har helt andra planer; han vill till varje pris låta avrätta kungen...
Originaltitel | To Kill a King |
Regissör | Mike Barker |
Manus | Jenny Mayhew |
Genre | Drama, Krig, 2000-tal |
Skådespelare | Tim Roth, Dougray Scott, Olivia Williams, Rupert Everett, Finbar Lynch, James Bolam, Corin Redgrave, Julian Rhind-Tutt, Adrian Scarborough, Jeremy Swift, Steven Webb, Jake Nightingale |
Händelse fattigt och mycket dåligt med ändlösa dialoger som inte kändes intressant och det hjälper inte att skådespelarna försöker när manuset är dåligt,
Mest för historienördar, men inte utan intressanta stunder. Fastnar mest för den ganska ovanliga skildringen av Cromwell.
filmen vill bli bra men, snubblar...höh..nästan sömnmedel...men hela filmen sitter jag och tänker; det kunde blitt så bra, vilken historia de har att dramatisera...om de bara tänt ljuset, klippt lite snabbare och ändrat lite i manus...
Svag trea. Historisk kostymfilm som är bitvis väldigt intressant och bitvis ganska tråkig.
Grejen är att det här är en mycket bra film men något saknas för att det ska bli mer än en 3:a. Kanske är det att det aldrig riktigt blixtrar till i skådespeleriet förutom i vissa scener. Detta utan att det blir uddlöst, för det är det aldrig. Filmens stjärna är dock Rupert Everetts kung som med sitt arroganta lugn och obstinata hållning levererar några av filmens riktiga höjdpunkter. Mycket bra! Men summan blir ändå 3+ för en mycket intressant men något avslagen skildring. Sevärd dock.
Gick till videohandlaren och frågade efter en bra äventyrsfilm och kom hem med det här. Den är varken bra eller en äventysfilm, bara en massa prat. Totalt ointressant. Annars gillar jag Tim Roth men här snackas det bara en massa goja.
Tja,men in tights? Är ju svag för historia,så låt gå med en 3:a.
Ganska intressant film som ger en helt ok stund vid tvn, inte mer.
Detta är en film som står eller faller på Tim. Den är intressant historiskt sett, men för den som inte är intresserad av histori kan inte se den här filmen utan att gnälla.
Tim Roth övertygar, men i övrigt är detta en intetsägande film som aldrig fängslar. Trist manus som inte bidrar till någon underhållning alls utan enbart känns långtråkig. Godkänd men inte mer än så.