To Leslie

En ensamstående mamma i Texas vinner en stor summa pengar på lotto. Sex år senare är hon alkoholiserad, alla pengar är slut, och hon har precis blivit vräkt. Desperat försöker hon hitta någon slags utväg, men finns det någon kvar i hennes liv som är beredd att ge henne fler chanser?

Originaltitel To Leslie
Regissör Michael Morris (III)
Manus Ryan Binaco
Genre Drama, Romantik, 2020-talet
Skådespelare Andrea Riseborough, Allison Janney, Stephen Root, James Landry Hébert, Owen Teague, Matt Lauria, Marc Maron, Andre Royo, Mac Brandt, Juan Carlos Cantu, Stephanie Wong, Catfish Jean, Pramode Kumar, Alan Wells, Scott Subiono, Alan Trong, Arabella Grant, Kourtney Amanda

StureStenhög
2022-12-28
En film som startar som socialrealism och sedan gradvis gör över till att bli något annat, men även om jag gillar båda delarna, så hade jag nog ändå hellre sett att man hade stannat kvar i det första spåret. Filmens avslutande del är tillfredsställande för stunden och absolut inte misslyckad, men det har setts förr och får det här är att kännas väldigt mycket som just en film. Men hur man än vrider och vänder på det, så är Andrea Riseborough fantastiskt bra. Hon lägger grunden för en intressant karaktärsstudie och vågar verkligen gör sin rollfigur svår att sympatisera med. Något som gör reaktionerna från människorna runtomkring henne fullt förståeliga, samtidigt som jag ändå aldrig slutar att hoppas att saker ska kunna lösa sig. Det är nog en formel som till sin natur blir svår att ro iland, och jag får nog trots allt vara ganska nöjd med hur den här filmen sköter det