2.6

Tomb Raider

Lara Croft är en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust.

Starkbröl
2023-05-23
Förvånansvärt nog över förväntan, den är annorlunda än "originalet" i och med avsaknad av övernaturliga moment, Vikander är även en annorlunda Lara än Jolie eftersom om hon är mer av en hard worker än går på ren karisma/sexighet, men filmens säljbarhet förlorar nog på det med den Katniss Everdeen-kopierande affischen. Även om plattformshoppandet och pusslen kommer sent i filmen så hanteras det ganska bra. Den stackars Walton Goggins som förbannats med ett så obehagligt utseende är en bra skurk. Ändå är det ganska avslaget: "originalet" hade klart mer dataspelskänsla (men var lite lökig) och denna är mer av en normal action (som är lite tråkig).
djonipony
2023-03-24
Svag 3:a. Som en svagare Indiana Jones. Medan Angelina Jolie är en kvinna är Vikander en flicka och det är svårt att köpa att en flicka kickar vuxna mäns asses på det här sättet. Man skulle kanske ställt in sig på en barnfilm, förväntningarna var skeva här. Oavsett så händer det ändå saker hela tiden, häftiga miljöer och hyggligt underhållande.
Andreas_
2023-02-18
Detta skulle vara början på en ny serie filmer baserade på det berömda datorspelet Tomb Raider och då samtidigt en reboot på Angelina Jolies ikoniska två filmer om samma karaktär, här har vi då en norsk amatör regissör och en svensk Tomb Raider i form av Alicia Vikander som blivit stor i Hollywood och visst är hon en duktig skådis och passar faktiskt bra i rollen som Lara Croft dessutom, så detta hade kunnat bli något bra men icke, det är bland det sämsta och fånigaste som har spottats ut av Hollywood...manuset är patetiskt dåligt skrivet, regin är som sagt amatörmässig och skådisarna är rätt mediokra och då är det ändå några stora namn med, men det blir väl tyvärr så, en kass regissör så som inte kan styra sina skådisar rätt, ja då blir det platt också, för vi har bra skådisar i bi-roller som t.ex Dominic West, Walton Goggins och Kristin Scott Thomas men ingen av dom är särskilt bra, däremot så är Alicia Vikander bra i huvudrollen och Daniel Wu som inte är någon superkändis men ändå bra som hennes "sidekick" kan man säga, men det som är värst av allt i denna sörja är manuset...herregud, är det 5 åringar som skrivit manuset? med tanke på att hela storyn är så patetiskt dålig och alla plot holes som bara sprutar ut till höger och vänster, blir mer en komedi än spännande äventyrsfilm...så detta var en av dom sämre reboots jag varit med om och den får t.o.m Angelina Jolies filmer att framstå som mästerverk...nej detta rekommenderas verkligen inte och nu har jag även fått info om att det blir ingen fortsättning på detta skräp utan det kommer att bli ännu en reboot, man får väl hoppas att dom åtminstone skaffar en bättre regissör och framförallt bättre manusförfattare till den andra rebooten....betyget blir en mycket svag 2:a och 1:a är oerhört nära, enda som räddar filmen från en 1:a är Alicia Vikander...
Dream
2022-11-06
En rätt sunkig CGI smörja! Är man kåt på CGI då lär man älska detta annars inte, men dem positiva sakerna är att charmen åtminstone finns kvar finns en hel del liknande filmer där t,ex allt är hjärndött från början till slut helt utan charm och till sist är det positiva att Alicia Vikander får spela en superhjälte. Det hade garanterat fler svenska skådisar velat, men dem får nöja sig med att spela skurken. Så kul för Alicia Vikander.
2022-01-17
Absolut inte min typ av film. Fjanterier och fånerier på högsta nivå...
2021-11-05
Bättre än förväntat, och betydligt bättre än de tidigare filmerna. Det skulle jag säga är nästan helt och hållet Alicia Vikanders förtjänst. Hon har verkligen den karisma som krävs för att bära en sådan här film, och det hjälper ju också att Lara Croft faktiskt har tilldelats lite personlighet. Filmen är dock som bäst i början och tappar sedan gradvis i underhållningsvärde under speltidens gång. Lite går det väl emot filmens idé att det är själva gravskändandet som är dess svagaste del, men vid det laget hade jag iaf tröttnat lite. Men innan dess gör man ett bra jobb med att bygga upp ett mysterium som faktiskt fångar mitt intresse och engagemang, och det är inte direkt något nytt fenomen att det blir mindre intressant ju mer man får veta. En svag trea får det bli
Commandante
2021-11-01
Den är inte usel, men heller inte bra. En godkänt underhållning till bakispizzan där du kan somna till utan att det gör något.
hsimpson
2021-09-30
Klyschfest och lite småsunkig, men jag kan inte påstå att jag hade tråkigt.
Murvel48
2021-05-04
Mycket dumheter och meningslösheter första halvan men filmen jobbar upp sig till godkänt betyg.
Rele
2021-02-27
En film med samma sorts spänning som Indiana Jones filmer. Alicia Vikander är duktig men mitt betyg blir en två i alla fall.