Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Tomboy


Det är sommarlov och Laure, en flicka i tioårsåldern, har just flyttat till ett nytt bostadsområde tillsammans med sin familj. En dag träffar hon grannflickan Lisa och presenterar sig som Mickäel och får henne och andra barn i området att tro att hon är en pojke. Laure och Lisa kommer allt närmare varandra och situationen blir mer och mer komplicerad.


Originaltitel Tomboy
Regissör Céline Sciamma
Manus Céline Sciamma
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson, Sophie Cattani, Mathieu Demy, Rayan Boubekri, Yohan Vero, Noah Vero, Cheyenne Lainé, Christel Baras, Valérie Roucher
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 819
Filmnummer 88083

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LillaBlåaMus
2020-04-20
Inser att slutet kan tolkas på ett mindre fördelaktigt sätt.
LillaBlåaMus
2020-04-17
Lagom tempo för att bygga upp och hålla liv i spänningen. Intressanta karaktärer, fantastiskt spel. Föredömligt kort, även om jag gärna hade velat följa fortsättningen.
Rai
2017-09-21
Inget nytt, tycker att dårfinkar och dönickar är bättre, eftersom det är typ samma tema!!!
Biberkolben
2016-07-31
Det enda dåliga är att Wilhelm-skriket kastas in och gör filmen oseriös i sisådär 1 sekund.
okidoki
2016-05-09
Segt.
Raimo_1985
2015-12-16
Sjukt tråkig, tråkiga karaktärer. Tur att den bara är 74 min. En film om så här viktiga ämnen kan man väl försöka göra intressantare. Urk.
tildiz6
2015-01-17
Fy fan vad jag älskar franska filmer
mammene
2014-10-25
Den står och väger mellan tre och fyra och då går jag på det övre för jag har funderat mycket efteråt över handlingen. Mycket som länge var oklart och det kom sedan fram efterhand, sådant gillar jag för man blir på ett sätt prövad som tittare. Att få synen från barnens värld hör inte till vanligheterna och sedan även de vuxnas olika reaktioner. Som sagt något att fundera över, hur vi tänker och dömer.
StureStenhög
2021-12-11
En föredömligt nedtonad film som lyckas väldigt bra med att förmedla känslan av att vara barn. Det känns verkligen som att vi får beskåda händelseförloppet genom ett barns ögon, och de ovanligt duktiga barnskådespelarna är en bidragande anledning till det. Filmen lyfter också många intressanta frågor kring könsidentitet, eller egentligen identitet överhuvudtaget. Man hade dock behövt utveckla sina teman ännu lite mer för att ett ännu högre betyg skulle bli aktuellt
Gigi1943
2014-09-04
Hm, tänkte mest på "Mitt liv som hund "under hela filmen ...
Visa äldre kommentarer »