3.3

Top Gun: Maverick

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften. När han tränar en grupp avgångselever från Top Gun för ett specialuppdrag som ingen pilot någonsin utfört tidigare, träffar Maverick löjtnant Bradley Bradshaw, även kallad ”Rooster” - sonen till Mavericks bortgångne vän, radar-officeren löjtnant Nick Bradshaw, även känd som ”Goose”. Med en osäker framtid framför sig, och hemsökt av spöken från det förflutna tvingas Maverick att konfrontera sina största fasor.

Originaltitel Top Gun: Maverick
Alternativ titel Top Gun 2
Regissör Joseph Kosinski
Manus Ehren Kruger, Christopher McQuarrie, Eric Warren Singer
Genre Drama, Action
Skådespelare Tom Cruise, Miles Teller, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Ed Harris, Lewis Pullman, Jean Louisa Kelly, Manny Jacinto, Monica Barbaro, Jay Ellis, Jake Picking, Lyliana Wray, Peter Mark Kendall, Bashir Salahuddin, Danny Ramirez

sodomiten
2024-10-07
Tom Cruise och Jennifer Connely mfl är bra skådespelare, ändå känns det här lika ointressant som första filmen. Stridsflygplan som åker runt är inte min grej.
vonadel
2024-10-01
Tyckte till en början att den kändes ganska omodern. Som att man försökte göra om 1:an på något sätt, med samma synsätt som fanns då. Men, sedan hände något och till slut visar den sig t o m vara bättre än sin föregångare. Intressant. Var kanske bara på bättre humör när jag såg klart den eller nåt. 7/10
AsianDawn
2024-08-25
Snygg, välgjord action. Det är fortfarande ganska mycket testosteron, om än inte lika mycket som första filmen. Historien känns lite tillrättalagd och man vet att här kommer det att bli "jubel i kontrollrummet", men filmen växer och avslutningen är riktigt bra.
Zebulonm
2024-08-02
Denna gillas. En värdig uppföljare.
HerrNenne
2024-05-07
Top Gun är ganska tråkig, därför blir jag förvånad att den här faktiskt blir så pass episk. Tom Cruise är perfekt som den perfekte mannen som här tillåts bara vara den bäste. Det räcker egentligen så.
andersg
2023-12-26
Miles Teller gör en bra prestation. I övrigt finns här inget att hämta. Förstår inte hur den kunde bli såhär lång med tanke på att den varken lyckades utveckla karaktärernas romans eller för den delen en spännande actionscen.
Starlette
2023-05-13
Är folk blinda? Sliskig Hollywood-film med en Cruise på lågfart och många tafatta, cheesy scener. Nej, kreativiteten ligger på noll, och den är ju förutsägbar så det skriker om det. En 2:a för att Miles Teller är grymt snygg.
2023-04-23
Det brakar igång med en nostalgitripp som får oss äldre nördar nöjda, men visar snart att den har en egen story på gång. Påkostad solid action som respekterar originalet utan att luta sig för mycket på det. Och säga vad man vill om Cruise, men det här kan han.
Olof_Gronlund
2023-03-08
Hade jag fått betygsätta flygscenerna så snackar vi 4-5. Sen är det tyvärr som med Pearl Habour, att man ska varva action med romantik och dra ner filmen lite. Men väldigt väldigt grymt gjort, sista 30-45 min satt jag som klistrad. Stark trea!
uncle_funk
2023-03-05
Lika repetitiv som första filmen.