Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Top of the Lake


Tolvåriga Tui hittas stående i en iskall sjö med vatten upp till midjan. Hon är dotter till traktens knarkkung, gravid i femte månaden och vill inte berätta vem fadern är. Strax efteråt försvinner hon. Polisen Robin Griffin återvänder till sin hemstad för att utreda fallet.


Originaltitel Top of the Lake
Regissör Jane Campion, Garth Davis
Manus Jane Campion, Gerard Lee
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Elisabeth Moss, Peter Mullan, David Wenham, Skye Wansey, Geneviève Lemon, Robyn Malcolm, Holly Hunter, Madeleine Sami, Kip Chapman, Jay Ryan, Alison Bruce, Stephen Lovatt, Thomas M Wright, Robyn Nevin, Mirrah Foulkes, Georgi Kay, Sarah Valentine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 162
Filmnummer 116100

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Druqks
2016-09-30
Kommer den här tas bort igen när säsong 2 släpps?
LadyFlanders
2016-01-01
FT borde definitivt ha bättre koll, men jag lägger väl tillbaks min gamla bedömning: "Twin Peaks goes New Zealand. Postfeministisk dystopi där mäns och kvinnors relationer antingen präglas av våld eller besvikelse. Fantastisk miljö, bra skådespel och ett kul kvinnligt orakel spelad av Holly Hunter räcker inte. Tilltalar säkert tokiga feministprofessorer som tror på hemliga orgier och spädbarnsoffer, men jag betraktar detta som ren smörja och vill aldrig mer se något av Campion."

2015-06-29
Lite annorlunda och skruvad miniserie. Jag gillar när det är skruvat - och bra. Delvis tycker jag denna produktion är helt okej. Men den försöker vara seriös medan karaktärerna beter sig smått otänkbart i vissa situationer. Det håller inte. Godkänd, men tyvärr inte mer än så. 4/10
Edithea
2015-05-19
Trean är enkom för att jag är en sucker för Campion. I övrigt vet jag inte varför jag bemödade mig med att se klart serien; upplösningen var typ redan given i första avsnittet, den enda behållningen var kvinnolägret och Hollys monochromehår.
Zipper
2015-04-30
Irriterande att den här titeln raderades bara för att strax dyka upp igen. FT borde ha bättre koll på vad som gäller för miniserier, titlar försvinner och kommer tillbaka om vartannat. Nåväl. Detta är en riktigt Campionsk serie. Vackert foto och långsamt berättande som ger utdelning efterhand. Efter att ha börjat lite väl avslaget byggs spänningen upp i avsnitt efter avsnitt. Otroligt hög kvalitet överlag. Det enda som drar ned är att bihistorien om kvinnolägret förstör mer än det tillför. Definitivt en serie att se om.
Bernhard99
2015-04-27
jäklar vad den kröp under skinnet på mig, den kommer att ligga och gnaga länge. Irriterar mig på en del saker, trots det en stark fyra!
Sawatdeedrama
2015-04-07
En välskriven och stämningsfull miniserie med otroligt bra skådespelare.
Hypostas
2015-03-11
En frisk kvinnlig fläkt i utbudet av TV-mysterier. Jag såg den här miniserien med BD, proj, och en bra ljudanläggning, vilket verkligen kan rekommenderas. Jag har sett en hel del miniserier och TV-serier de senaste åren och jag tror inte att någon av dem slår den här serien på fingrarna när det gäller kinematografin, som med andra ord håller absolut världsklass. Stämningen i Top of the Lake håller nästan Twin Peaks-klass. Jag tycker också att Elisabeth Moss är utmärkt i huvudrollen och att de två "starka männen" i bygden är nästan skrämmande välspelade.