billiga elavtal

billiga elavtal
4.1

Torka aldrig tårar utan handskar

Det är 1980-tal och de allra modigaste bögarna har börjat resa sig för ett liv i frihet. Rasmus flyr trångsyntheten i Koppom och flyttar till Stockholm där han möter kärleken i Benjamin. En tid av lycka tar sin början samtidigt som unga män börjar magra av, tyna bort och dö. Aids har drabbat Stockholm.

Originaltitel Torka aldrig tårar utan handskar
Alternativ titel Never Wipe Tears Without Gloves
Regissör Simon Kaijser
Manus Jonas Gardell
Genre Drama, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Adam Lundgren, Adam Pålsson, Marie Richardson, Stefan Sauk, Simon J Berger, Lena B Eriksson, Ulf Friberg, Gerhard Hoberstorfer, Annika Olsson, Christoffer Svensson, Björn Kjellman, Michael Jonsson, Kristoffer Berglund, Emil Almén, Julia Sporre, Jennie Silfverhjelm, Maria Langhammer, Lisa Linnertorp, Claes Hartelius, Sanna Sundqvist, Shebly Niavarani

apelsin
2021-07-22
Med alla detaljer som var med kändes det lite som att filmen i första hand var en film av bögar med bögar för bögar men annars så var den till största del ganska så hyfsad, lite småseg ibland bara, och hoppen fram och tillbaks i tiden tycker jag att filmen hade gjort sig bättre utan. Nästan en trea
Frejis
2020-05-05
Den är väldigt stark och gripande. Man känner liksom empati för karaktärerna. Skådespelarna gör väldigt bra jobb. 7/10
PeterTheW
2018-12-03
Mycket, mycket bra om än bitvis väl segt.
regnbågsbarn
2018-11-18
Bra, men älgen var inte särskilt övertygande, och saknade värmlenskan!
Ful_fisk
2018-08-08
Tog mig an denna hypade miniserie till sist, och blev efterhand mer och mer engagerad i den. Riktigt bra skrivet av Gardell, med heltäckande karaktärer och snygg berättarstil som hoppar fram och tillbaka ytterst effektivt i tidslinjen. Det visuella är inte lika fängslande, och jag leker lite med tanken på hur bra detta hade kunnat bli med en riktigt stor regissör vid rodret. Men som det är är det fortfarande en mycket bra TV-serie som är väl värd att se!
2017-09-21
Ett stycke svensk gayhistoria med mycket allvar men med en del humor också. Jag gillar böckerna, men eftersom jag inte är gay berör inte mig böckerna eller filmerna in på själen så att säga. Ärligt så tycker jag filmerna är rätt sega och står och stampar i sin berättelse från början till slut, vilket gör att man gärna kastar ett öga på klockan. Anledningen att jag inte ger en etta i betyg är Simon J Berger (Pål eller Paul) som räddar filmerna med sitt utmärkta skådespeleri.
2017-03-30
Starkt helt klart och lite intressant då jag minns en del av den då pågående debatten och rädslan kring hiv, aids och homosexuella. Överlag bra och välspelat med en snygg tidsbild även om det faller lite på ett onödigt hoppande i storyn och att det ibland har en förmåga att bli lite teatraliskt.
Barneyk
2017-02-17
Vad ska man säga? Mycket bra och det direkta tilltalet och konstanta påminnelsen om att detta var på riktigt blir väldigt starkt. Fin film som skildrar många saker väldigt väl. Som till exempel olika grader av acceptans och hur smärtsamt och kränkande det är att blir halv-accepterad och strikt villkorligt älskad.
origC-J
2016-11-01
Håller med om att det är ett starkt och viktigt ämne, men att serien inte är jättebra. Fint skådespel på många håll, särskilt av Adam Lundgren, men som helhet lite klyschigt och krystat. Minus för Björn Kjellmans insats, klart svagast i leken.

2016-09-21
Denne er en riktig fulltreff. De 3 timene føltes som 30 min!